SPARKET FRA: Vegard Ylvisåker, Bård Ylvisåker og Calle Hellevang-Larsen i gårsdagens Ylvis-premiere. Foto: FRODE HANSEN

Ylvis satte seerrekord

TVNorge tror at gårsdagens tekniske problemer kan ha bidratt til rekordmange seere.

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over seks år gammel

TVNorge fikk store problemer da de tirsdag kveld hadde sesongpremiere på talkshow-programmet «I kveld med Ylvis». At skjermene landet rundt gikk i svart, skyldtes en teknisk feil i TV-bussen programmet sendes fra. Likevel satte programmet rekord med hele 534.000 seere.

- Vi stoppet å puste i går da skjermen gikk i svart. Og jeg kan med hånden på hjertet si at det ikke var et «Ylvis-stunt». Det var rett og slett en pinlig teknisk feil. Det som er litt morsomt, er at eksplosjonen det skapte i sosiale medier ser ut til å ha bidratt til å dra flere seere inn til programmet, sier Jarle Nakken, programsjef i TVNorge og SBS Discovery, i en pressemelding.

VGs anmelder ga sesongpremieren terningkast 4 og mente at den var «trygg og traust». VGs lesere var enig med anmelderen. I terningkastprotokollen ligger snittet i skrivende stund også på terningkast 4.

- Dette er helt vanvittig

Før premieren hadde brødrene Ylvisåker videopremiere på musikkvideoen «The Fox», og i etterkant har videoen tatt helt av. Tilsammen er den Stargate-produserte internettsensasjonen «The Fox» sett av over 16 millioner mennesker på You Tube. I tillegg er den blitt parodiert av en rekke fans verden over.

- Dette er helt vanvittig! Det er tydelig at «The Fox» har vært med å bygge store forventninger til premieren. Men det som er mest fantastisk er at seertallene stiger som en rakett det første kvarteret og stabiliserer seg på rundt 600.000, sier Nakken videre i pressemeldingen.

TV 2 gratulerer

TV 2s «Sigrid blir mamma», hvor deler av programmet gikk parallelt med «Ylvis», lokket 264.000 til premieren.

- Vi skulle selvsagt ønsket flere seere for Sigrid. Det er bare å gratulere TVNorge med gode premieretall, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til VG.

TV 2 er imidlertid svært fornøyd med responsen på gårsdagens landskamp.

- Den hadde 507.000 seere, og totalt gjennom døgnet kunne TV 2 skilte med en markedsandel på 23,6 prosent. Det er vi glad for, sier Dahl.

Les også

Mer om

  1. Medier
  2. Kultur

Flere artikler

  1. Stargate-Mikkel fullroser Ylvis-brødrene

  2. Ylvis-brødrene overstrømmes av «ekstreme tilbud»

  3. Ylvis rammet av tekniske problemer

  4. Ylvis mistet over 200.000 seere

  5. Ylvis slo Petter Northug med knapp margin

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder