IKKE ALENE:– Jeg er langt ifra den eneste som har hatt det vanskelig i oppveksten, men likevel har noen av disse opplevelsene preget meg, sier Christian Ingebrigtsen som har engasjert seg i kampen mot mobbing.
IKKE ALENE:– Jeg er langt ifra den eneste som har hatt det vanskelig i oppveksten, men likevel har noen av disse opplevelsene preget meg, sier Christian Ingebrigtsen som har engasjert seg i kampen mot mobbing. Foto:Roger Neumann,VG

Christian Ingebrigtsen forteller om den vonde tiden i barndommen: A1-stjernen: - Jeg ble mobbet på skolen og er fortsatt preget av det

RAMPELYS

Han ble frosset ut og baksnakket, låst inne i skapet på skolen, dyttet ned i tisserennen og opplevde at de andre elevene kastet snøball med stein mot ham.

Publisert: Oppdatert: 15.02.15 15:41

I sesongpremieren på «Reisen hjem» på TV 2 søndag forteller Christian Ingebrigtsen om hvordan han ble mobbet på ungdomsskolen og hvordan det fortsatt preger ham nå i en alder av 38 år.

– Jeg felte noen tårer, forteller A1-stjernen som har solgt over 10 millioner plater, til programleder Egil Svartdahl.

Christian Ingebrigtsen er vokst på Siggerud utenfor Oslo, det han selv karakteriser som et lite sted hvor det ikke var så mange steder å gå.

– Jeg var nok ikke så kul å henge med. Jeg overhørte samtaler om meg, hvor de gjorde narr av meg. De snakket om meg på en måte som var sårende, forteller han.

Mot denne bakgrunnen er det kanskje ikke så rart at kampen mot mobbing ligger Christian Ingebrigtsens hjerte nær. Han er blant annet engasjert som MOT-ambassadør. Han forteller til VG at ham alltid er opptatt av å oppmuntre barn og ungdom til å ta ansvar for hverandre ved å prøve å legge merke til de som faller utenfor og invitere dem med inn.

– Jeg er langt ifra den eneste som har hatt det vanskelig i oppveksten, men likevel har noen av disse opplevelsene preget meg, sier han til VG.

A1-stjernen er heller ikke den eneste norske popstjernen som er blitt mobbet i barndommen. Da statsminister Erna Solberg inviterte til et toppmøte om mobbing i slutten av januar i år, var Morten Harket en av dem som fortalte om hva det vil si å bli mobbet.

– Omringet og banket opp

– Etter skoletid ble jeg omringet og banket opp. I mitt minne var det vanlig. Når jeg tenker meg tilbake tror jeg ikke at det skjedde hver dag, men det skjedde i perioder daglig, fortalte Morten Harket.

– Det tøffeste for mange ungdom er nettopp følelsen av å ikke bli inkludert, sier Christian Ingebrigtsen.

I TV-programmet forteller han at han fortsatt reagerer hvis han hører noen ler bak ryggen hans.

– Da tenker jeg ofte hva er galt med meg nå. Jeg kan oppleve at ni personer i en gruppe på ti, snakker pent om meg, mens en er kritisk. Da er det det han sier som treffer meg. Jeg har opplevd konserter hvor jubelen har vært stor og så ser jeg en foran i folkehavet som står der med armene i kors og ser misfornøyd ut. I stedet for å glede meg over alle de andre, vil jeg gjøre alt jeg kan for å please han i stedet, sier Christian Ingebrigsten.

Overfor VG understreker Christian Ingebrigtsen at han tror ikke at det er den klassiske «mobberen» som er det største problemet.

– Det tøffeste for mange ungdom er nettopp følelsen av å ikke bli inkludert, sier Christian Ingebrigtsen.