Stargate avslører ukjent opphavsmann bak «The Fox»

Lørdag er det klart at over 112 millioner har sett Ylvis-videoen «The Fox» på YouTube - og samtidig avsløres en ny opphavsmann bak låten.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

21 år gamle Nicholas Boundy, alias DJ M4Sonic, var med på å lage det som nå er blitt Ylvis-guttas verdenshit, forteller Stargate til Dagens Næringsliv.

- Vi oppdaget Nick på YouTube i fjor, fløy ham til New York og lagde beaten til «The Fox» sammen, forteller Tor Erik Hermansen i Stargate til DN.

Anonym DJ

Stargate oppdaget den unge DJ-en på YouTube - der han hadde flere millioner visninger av sine musikkvideoer som kun viser hendene hans som spiller på såkalte launchpads. Lenge var det ingen som visste hvem som sto bak M4Sonic, men i september ble det avslørt at 21 år gamle Nicholas Boundy sto bak. M4Sonic har 240.000 følgere på YouTube, og hans mest sette video har 11 millioner visninger.

LIVE: Se M4Sonics mest sette video fra YouTube nederst i artikkelen.

Stargate-produsent Tor Erik Hermansen forklarer til DN at Boundy har sin signatur på «The Fox»-refrenget - under de forskjellige revelydene og der låten eksploderer i bass og rytmer.

Registrert hos Tono

Hos Tono er han kreditert som en sjette låtskriver sammen med Stargate, Ylvis-brødrene og «I kveld med Ylvis»-redaktør Christian Løchstøer.

- Dette er hans første utgivelse med oss, men neppe siste, sier Hermansen i Stargate til DN.

VG har foreløpig ikke fått tak i Ylvis-brødrenes management for en kommentar til den sjette opphavsmannen bak deres suksesslåt.

I går inntok «The Fox»-duoen NBCs morgensending «The Today Show with Carson Daly». Ylvis fikk mye plass i showet, og de var både gjester i to av showets studio og opptrådte utenfor Rockefeller Plaza - på gateplan.

Når Bård og Vegard Ylvisåker i helgen vender kursen hjem til Norge, legger de bak seg litt av en uke:

Travel uke

Natt til onsdag tippet de 100 millioner treff på YouTube, onsdag kveld gikk de inn på en sensasjonell 6. plass på Billboard-listen med «The Fox» - og natt til torsdag sang og danset de med talkshowverten Jimmy Fallon og Ahmir «Questlove» Thompson fra The Roots i revekostyme da de gjestet «Late Night with Jimmy Fallon».

VGTV: Se Ylvis opptre på «Late Night with Jimmy Fallon» her.

//www.youtube.com/embed/3vC5TsSyNjU?list=PLPM6A721p9iruNzbmmZXUriWXVklcX2vI

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder