Fabian Stang: Har sjekket hvilket tre det er best å gjemme seg bak

(VG Nett) I fjor måtte Oslo-ordfører Fabian Stang søke tilflukt da hylende Justin Bieber-fans kom løpende i fullt firsprang i Oslo sentrum.

Geir Arne Kippernes
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Jeg har vært i kontakt med park og idrett for å høre om hvilket tre det er best å gjemme seg bak, sier Oslo-ordføreren spøkefullt til VG.

Fabian Stang var svært kritisk til planleggingen og gjennomføringen av Bieber-besøket i fjor.

Han måtte selv søke dekning bak et tre da en jentehorde kom løpende.

- Det ble en god historie. Jeg var ikke redd for min egen del, men jeg var redd for jentene. De løp med høyhælte sko i trikkeskinnene. Hadde én falt, kunne det gått galt. Tenk om vi hadde fått en dødsulykke. Det hadde vært en katastrofe, sier Stang og blir alvorlig i tonen.

STORINNTRYKK: Fabian Stang er klar for å møte hylende Bieber-fans igjen. Foto: MATTIS SANDBLAD

- Vi får håpe at det foregår i roligere former i år. Jeg er opptatt av sikkerheten til disse jentene. Jeg skjønner fascinasjonen, men vi vil ikke ha noen skader, sier han.

Biebers dansere, Carlena Britch (22) og Kaili Bright (19), har turnert verden rundt med Justin Bieber. De mener at ingen fans er galere enn de norske.

- Det var rett og slett galskap. Jeg har aldri vært i en lignende situasjon. Fansen kom stormende inn i bilen der vi satt. Jeg var faktisk veldig redd, sier Bright til VG.

Nøye planlagt

Totalt vil over 1000 vektere, politifolk, helsearbeidere og servicefolk sørge for at sikkerheten og trivselen blant belieberne blir ivaretatt. Da VG møtte arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic mandag formiddag, forsikret han at alt er nøye planlagt.

- Jeg tror arrangørene lærte av de grove feilene de gjorde forrige gang. Da ble det sendt ut meldinger om hvor Bieber var, og fansen løp fra sted til sted, sier Stang.

- Hva synes du egentlig om alt oppstyret?

- Det er en balansegang. Vi som er helt uinteressert i dette, må ikke glemme at det betyr mye for mange. Men man kan ikke sette skolegang og tentamener til side. Vi må ha to tanker i hodet samtidig: Levere det vi skal og så kan vi glede oss over fascinasjonen etterpå, sier Stang.

I forkant av besøket ble det kjent at fem ungdomsskoler i Ålesund hadde flyttet norsktentamen slik at elever skulle få oppleve tenåringsidolet i Oslo. Dette blir en helt feil prioritering, mener Stang.

- Da gir man de unge feil signal. Skole og jobb gjennomfører vi uavhengig av hva vi er opptatt av, sier Stang, som forsikrer at han ikke kommer til å gå under jorden under storbesøket og at byen kommer til å bli drevet som normalt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder