KUNSTNER: Ari Behn la ut et bilde på Instagram før skilsmissen ble offentliggjort med hastaggen «letgo». Foto: KRISTER SØRBØ VG, FAKSIMILIE INSTAGRAM

Ari Behn på sosiale medier dagen før bruddet ble offentliggjort: «Let go»

Dagen før det ble offentliggjort at Ari Behn og prinsesse Märtha Louise skilles, publiserte Behn et instagrambilde med  «#Letgo» som en av kommentarene.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ari Behn la torsdag ut et bilde på både Instagram og Facebook. Bildet er av et maleri, og under bildet skriver Behn blant annet «Let go» - gi slipp.

Tidligere journalist VG, Stig Tore Laugen, tror bildet kan ha vært et hint om offentliggjøringen av prinsesse Märtha Louise og Ari Behns skilsmisse.

Laugen jobbet som kongereporter i VG fra 2003 til 2007, og dekket Märtha Louise og Aris Behns bryllup for NTB. Han har også gjort større intervjuer med paret.

Les også: Slik reagerer Aris søster og mamma

– Kan dette ha vært et frempek mot offentliggjøringen av skilsmissen?

– Ja, det var min umiddelbare tanke da jeg så det på Facebook. De har jo vært kjent for slike frempek, så jeg vil absolutt tro at dette er i god Märtha og Ari-ånd, sier Laugen til VG.

Har du lest? Behn-maleri solgt for sekssifret beløp

– Märtha har hatt flere slike frempek før store begivenheter tidligere. Det slo meg at det kunne være det, fordi de gjorde det før i tiden. En artig vri, fordi de vet at offentligheten vil ha stor interesse av skilsmissen mellom dem, sier han.

Full av lovord

Galleristen Ole Dørje på Solli Brug i Østfold hadde en utstilling med Ari Behn høsten 2014. En utstilling som Behn kalte «Et rom i offentligheten» der han stilte ut en installasjon som en slags kommentar til nettopp sitt eget liv i offentligheten.

Om temaet sa Behn til Sarpsborg Arbeiderblad:

– Det har alltid vært mange meninger om meg. Nå vil jeg fortelle min egen historie.

Gallerist Ole Dørje er generelt full av lovord om Behn som kunstner. Bildet Behn la ut på Instagram, to dager før bruddet ble offentliggjort, kommenterer Dørje slik:

– Et ganske impresjonistisk bilde med god spontan komposisjon. Fin helhet og med varme, lyse og romantiske undertoner.

Dørje har fortsatt ikke glemt installasjonen Behn stilte ut hos ham for to år siden og sier om det i dag:

– En veldig gjennomarbeidet, personlig og sterk installasjon. Publikum ble av Ari invitert til å skrive sine reaksjoner på en vegg. Det var åpenbart at det gjorde sterkt inntrykk på folk. Ari er en særdeles modig kunstner som går sine egne veier. Vi har vel snakket om å gjøre en utstilling sammen igjen, men har ingen konkrete planer om det per nå, sier Dørje.

På rett vei

Kunstkritiker Lars Elton har tidligere anmeldt Ari Behns kunst for VG. Under Behns utstilling på Geilo i 2013 mente Elton at «Ari Behns fire malerier er fargesterke og lekne. Det er også det beste man kan si om hans noe sprikende kunstuttrykk». Med det nye bildet Behn publiserte på Instagram mener Elton at han er på rett vei.

Elton mener også at Ari Behns nye bilde viser en optimisme som kommer som en overraskelse.

– Ari Behn viser en forbausende positiv utvikling som kunstmaler med dette bildet. Det er glade farger og komposisjonen har en klar retning. Bildets optimisme kommer som en overraskelse, situasjonen tatt i betraktning. Hvis dette bildet er representativt for hvor han er nå som billedkunstner er det grunn til å si at han er på rett vei, sier Lars Elton.

Anmeldelse av Behns bilder: I rikfolkets lekegrind

Se bildene av Märtha og Ari: Øyeblikkene vi aldri glemmer

– Et eventyr

Den svenske avisen Expressens hoffreporter Johan T. Lindwall mener bruddet ikke var helt uventet, men det er ikke Laugen enig i.

– Forholdet med giftermålet var jo et eventyr på et vis. I de fleste eventyr er det en lykkelig slutt, men det ble det ikke her. Selv om de var ulike og kom fra vidt forskjellige miljø, så var de veldig like. Begge var kunstneriske sjeler og for meg var det overraskende at det endte i et brudd. Men jeg må presisere at jeg ikke har fulgt dem de siste årene, sier Laugen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder