«Mammon 2» vant Emmy-pris

NRK-serien ble historisk da den stakk av med den gjeve prisen for «beste dramaserie».

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det ble klart da utdelingen av den internasjonale Emmy-prisen gikk av stabelen i New York natt til tirsdag norsk tid. Dette er første gang en norsk dramaserie vinner Emmy.

– Det er nesten som den dagen ungene kom! sier Gjermund Stenberg Eriksen til VG. Han står bak spenningsserien sammen med broren Vegard, som utdyper:

– Det er utrolig «shaky», det er det. For det er så mye folk, og det å være fra Mysen, det er litt voldsomt rett og slett. Jeg er egentlig helt utslitt i løpet av to og et halvt minutt.

Fikk du med deg: Mammon-skaperne bruker egne barn i skrekkscener

De andre nominerte i samme kategori var brasilianske «Justica», japanske «Moriribito» og australske «Guardian of the Spirit».

«Mammon 2» hadde premiere på NRK på nyåret i fjor og fikk en femmer på terningen av VGs anmelder. Handlingen i den andre sesongen er lagt til en maktkamp i Norge, som senere får internasjonale ringvirkninger, etter drapet på en norsk toppjournalist. Serien vant to Gullruten-priser i 2016.

Tilbakeblikk: Her er «Mammon»-skurken

«MAMMON»-SKUESPILLERNE: Anders Danielsen Lie, Trond Espen Seim, Jan Gunnar Røise, Jon Øigarden, Laura Christensen, Pål Kristian Eggen, Iben Akerlie, Anne Bache-Wiig, Ingar Helge Gimle og Nils Ole Oftebro. Foto: Janne Møller-Hansen VG

Tirsdag skal de nybakte vinnerne tilbake i Oslo, der hovedrolleinnehaveren Jon Øigarden er i full gang med å spille inn 22. juli-film med den amerikanske regissøren Paul Greengrass.

– Det er sent hjemme så vi sendte Jon en tekstmelding. Han hadde to mål i livet: vinne en Emmy og spille inn film med en amerikansk regissør. Nå har han gjort begge deler. Det var en glad gutt som ringte oss opp, sier Vegard Stenberg Eriksen til NTB.

«Mammon»-stjerne: Gledet seg til sexscenene

Ikke sett «Mammon 2» ennå? Her er i hvert fall traileren:

Som første norske skuespiller noensinne ble Anneke von der Lippe tildelt den internasjonale Emmy-prisen i 2015 for sin rolle som lensmann Helen Sikkeland i NRK-serien «Øyevitne».

Nylig ble også verdenseliten innen TV hyllet under Primetime Emmy Awards. Da var de aller mest kjente stjernene og seriene som konkurrerte om å vinne.

Nysgjerrig? Derfor skal Kidmans statuett stå på barnas rom

VANT: «Mammon»-skaperne Gjermund og Vegard Stenberg Eriksen poserer med prisen. Foto: Gisle Oddstad, VG

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder