MISS: Zara Holland, her på en filmpremiere i London i februar i år. Foto: Getty

Miss Storbritannia hadde sex på TV – mistet kronen

Miss Storbritannia Zara Holland (20) klarte ikke å stå imot fristelsen under TV-innspillingen. Det kostet henne tronen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Hun har vært regjerende Miss siden september i fjor, da hun stakk av med den gjeve kronen foran 49 rivaler. Men nå er moroa over for Holland.

Etter at hun ble med i realityshowet «Love Island» og hadde sex med en annen deltager, Alex Bowen, har misseorganisasjonen ikke nølt med å ta affære. Kun timer etter sendingen bestemte de å frata Holland kronen og i stedet gi den til kvinnen som ble nummer to i finalen, Deone Robertson.

– Ikke likt meg

Den omstridte TV-episoden gikk på lufta torsdag. En angrende Holland selv uttalte på kamera etter at sexen var kringkastet til hele nasjonen:

– Du vet, når du befinner deg i øyeblikket og det bare skjer. Dette er ikke likt meg i det hele tatt. Hvorfor kunne vi ikke bare lagt oss til å sove?

FØR SKANDALEN: Zara Holland med kronen. Foto: Getty

Misseapparatet skriver i sin kunngjøring, gjengitt av The Telegraph, at de ser sin ære i å promotere det positive rundt missekåringer i dagens samfunn.

«Det innebærer at når vi kårer vinnere, ønsker vi å fremheve sterke, positive kvinnelige forbilder».

I fjor: Strippet for tittel etter nakenbilde

De forklarer videre at tilbakemeldingene de har fått fra offentligheten etter at realityserien ble vist på ITV2, er av den art at de ikke lenger mener Holland faller inn under de verdiene de ønsker å stå for.

«Vi er fullt innforstått med at alle kan gjøre feil, men som ambassadør for Miss Storbritannia, har Zara ikke levd opp til sitt ansvar», sier de.

Ikke alle er begeistret for arrangørenes reaksjon. I sosiale medier flommer det over med støtte til Holland, som mange mener er offer for et «gammeldags, umoderne system».

Blant dem som reagerer, er TV-programlederen Caroline Flack, som uttrykker stor medfølelse med Holland etter nedturen. Hennes Twitter-melding har blitt retweetet flere tusen ganger:

Miss Great Britain-apparatet har senere postet følgende spesifisering på Twitter:

«Bare så det er klart, vi har ikke noe problemer med sex. Sex er helt naturlig. Men vi kan ikke se gjennom fingrene når det gjelder det som skjedde på riksdekkende TV i går

Holland har så langt ikke uttalt seg om det siste døgnets dramatikk.

Fikk du med deg? TV-stjerne gjør missecomeback 31 år etter skandalen

Ikke første gang

At missekåringer verden over har strenge regler, er ikke nytt. Det er heller ikke første gang at en Miss lider samme skjebne. Skandalene har stått i kø opp gjennom årene, og ofte på grunn av gamle og nye sex-eskapader. Så sent som i fjor mistet 25-årige Emily Kachote, Miss World-kandidat for Zimbabwe, kronen etter hva stiftelsen stemplet som «umoralsk oppførsel».

I 2009 stormet det rund Miss California, som opplevde å bli fratatt kronen av missegeneral og nåværende presidentkandidat Donald Trump. En annen ulykkelig Miss endte opp med utpressing og FBI-etterforskning.

Husker du? Vraket Miss i sexskandale

Fersk skandale: Programlederen ropte opp feil missevinner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder