TV-anmeldelse «24-stjerners julekalender»: Kjendisene på låven

I år har visst NRK gitt oss julekalenderen som var ment til internt bruk.

Publisert:

24-stjerners julekalender
Komiserie i 24 deler
Manus: Marcus Sand Hukkelås, Eirik Skaufjord, Markus Ekrem Neby, Marco Reinertsen
Programleder: Markus Ekrem Neby
Med: Ailo Gaup, Wasim Zahid, Wanda og Vita, Lan Marie Berg, Hasse Hope, Lasse Matberg, Martin Lepperød, Mayoo Indiran, Olaug Bollestad, Aurora Gude m.fl.
På NRK TV hver dag fram til jul

VG:s terninger viser 2 prikker

Markus Neby, Else Kåss Furuseths verbale og musikalske støttehjul i «Kåss til kvelds» har laget julekalender for de som hater julekalender. Eller elsker julekalender.

Eller egentlig ikke helt vet hva de liker eller hater og kanskje synes at det er for enkelt å dele verden inn i så polariserte deler.

Konseptet: 24 kjendiser samlet med raus tilgang på gløgg og pepperkaker, samt en oppgave som gjør at én av dem hver dag må stemmes ut.

Akkurat så skrått meta og ironisk at Neby kan åpne med å love at det er den ultimate og aller siste kjendiskonkurransen. I alle fall i 2022.

Deltagerne er influencere, reality-kjendiser, NRK-kjendiser, TV 2-kjendiser og Wasim Zahid.

Ikke alle klarer å huske hva de er med på, hva programmet heter eller hvorfor vi generelt feirer jul.

HVEM SKAL UT?: Hver dag må en kjendis plukke ta med seg julesokken sin og gå. Her er de fremdeles lykkelig uvitende om hvem som skal ut først.

«24 stjerners julekalender» er altså en kjendisreality som er bevisst på at den er en kjendisreality og skal gjennomføre og gjøre narr av realityserier generelt samtidig.

Forenklet en slags blanding av «Ikke lov å le på hytta» og «Nissene på låven/over skog og hei/i bingen».

Dessverre ikke i nærheten av å være like underholdende eller morsomt.

Selv om, uten å spoile noe som helst, programmet for 3. desember er noe av det pussigste og ekleste som er vist på en norsk TV-kanal på en god stund.

Neby fungerer greit som eneveldig programleder, men snubler oftere i finurlighetene sine enn i sin sedvanlige sidekick-tilværelse. Deltagerne virker ikke alltid like godt briefet på hva de skal være med på.

BUNAD, ISLENDER OG TRESKO: Nei, Markus Neby blir nok ikke veldig populær hos bunadspolitiet etter dette.

I de syv episodene VG har fått se, fremstår de fleste dagsoppgavene bedre som konseptuell idé enn som gjennomførbart TV.

I en quiz er det for øvrig teknisk sett en feil i fasiten på oppgaven om melodien «En stjerne skinner i natt» har nådd toppen av VG-lista.

Albumet «Tusen julelys» som låten debuterte på, nådde førsteplassen i 1992. Låten gjorde det aldri alene. Men jul er jul, quiz er quiz og quizmaster har alltid rett.

Deltageren som lenge gjør det virkelig godt er for øvrig Mathias Luppichini. Ironisk nok den eneste som også har vært med i en tøysekalender tidligere.

Det virker som man flere steder har hatt litt trangt med tid. At mye er gjennomført på ett opptak. Særlig forsøkene på å skape noe ekstra innsikt fra bakrommet der deltagerne oppholder seg mellom oppgavene (og blir fanget av realitybobla) er mer rotete enn morsomt.

Siden kringkastingen må grave dypt på sparekontoen fremover, havner nok eventuelle nye versjoner av denne kalenderen der den burde vært i utgangspunktet: På NRKs intranett.

Anmelderen har fått se syv episoder

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no