BLE FRISK: Sandra Lyng er frisk etter alvorige spiseforstyrrelser. Nå oppfordrer hun om å være glad i sin egen kropp. Foto: Hallgeir Vågenes/VG

Sandra Lyng ut mot kroppspress

Artisten (26) oppfordrer til å være glad i den den kroppen man er født med.

Artikkelen er over fem år gammel

Sandra Lyng postet fredag et innlegg på bloggen sin der hun tar opp sitt forhold til kroppspress blant unge jenter.

Tidligere har artisten slitt med alvorlige spiseforstyrrelser og hun har tilbrakt flere måneder på sykehus for å få hjelp med problemene. Lyng har også tidligere fortalt at hun jobbet hardt for å holde spiseforstyrrelsen skjult.

- Mange jenter blir syke av kroppspresset. Jeg kommer fra en liten bygd der tre av fem jenter i klassen min hadde spiseforstyrrelser.

- Jeg brenner for at man skal være glad i den man er. Man må begynne å si at man er glad i seg selv, sier Lyng til VG.

LES OGSÅ: Her er Sandras nye flamme

Lyng vil ikke snakke nærmere om spiseforstyrrelsen hun selv led av, men sier hun nå er frisk. Hun sier at hun ikke har møtt noen jenter som hele tiden er fornøyde med hvordan de ser ut.

- Jeg har ingen kritikk til motebransjen eller folk som er tynne, det viktige er at man må være glad i den kroppen man har, sier artisten.

På Instagram la Sandra Lyng ut et bilde av den slanke supermodellen Erin Wasson, med underteksten «En hamburger takk». For bildet har Lyng høstet både ros og kritikk. Kritikken får Lyng for at en bruker mener hun mobber tynne personer.

- «Jeg mobber ingen. Kanskje setningen under var klumsete skrevet, men jeg ønsker, og brenner for at ikke syltynne jenter skal bli sett på som den med den ideale kvinnekroppen, at det er dette som er akseptabelt i motebransjen.», skriver hun i innlegget.

Hun skriver i bloggposten at hun fremdeles har tanker om at hun ikke er god nok, ser bra nok ut eller akseptabel nok ut til å være i media, og at hun noen ganger kan føle seg lubben og frodig, selv om hun egentlig vet at hun ikke er det.

- «Liker du å spise litt mer enn venninnen din, ekstra søtsaker, så gjør det! Vær fornøyd med den du er!! Om du er tynn, rund, firkantet eller oval - jeg gir faen. Heller ikke sitter jeg her med stort engasjement og hyller usunnheten og overvekt. Vær så snill ikke misforstå meg.», skriver sangeren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder