BLIR MUSIKAL: Trønderrockerne i D.D.E har gjennom flerfoldige år gledet norske publikummere med sine låter. Her er bandet på plateinnspilling i Gøteborg. Fra venstre: Bård Jørgen Iversen, Frode Viken, Eskil Brøndbo, Bjarne Brøndbo, Arnt Egil Rånes og Eivind Berre. Foto: LINN CATHRIN OLSEN

D.D.E-hits blir musikal

Bjarne Brøndbo tror mange vil få et annet inntrykk av de folkelige rockelåtene når 18 sanger blir tatt til scenen.

Oda Marie Midbøe
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Bandet har i mange år gledet store deler av befolkningen med sin energiske trønderrock. Nå følger trønderbandet i fotsporene til både Abba og Queen som har fått musikaler basert på sitt låtmateriale.

18 låter fra D.D.Es repertoar blir en musikal ved navnet «Vinsjan på kaia», og produksjonen blir satt opp av Verdal Teaterlag.

Vokalist i D.D.E, Bjarne Brøndbo, er spent på hvordan rockelåtene vil gjøre seg på teaterscenen.

Ikke nervøs

- Vi skal ikke delta i arbeidet med forestillingen, og har gitt teateret frie tøyler når det kommer til bruk av låter og tekster. Derfor kan det bli et uventet resultat. Men jeg er ikke nervøs, og har klokketro på at teateret lager en bra produksjon, sier han til VG.

Det var i juni i fjor at D.D.E ga sitt ja til teateret. Selv tror Brøndbo at låtene vil kunne få en ny dimensjon når de dramatiseres og fremføres på scenen.

Vil få et annet inntrykk

- De som har et veldig forenklet syn på DDE, tror det handler om fyll og rølp. Mange kommer sikkert til å få et annet inntrykk av låtkatalogen og hverdagshistoriene vi synger om gjennom musikalen, sier han, og fortsetter:

- Vi driver med vår tids folkemusikk og synger om hverdagshelter, hverdagsliv, og det å leve et liv på godt og vondt. Alle vet at det ikke bare er oppturer. Derfor er det mange falsetter som kan brekkes frem, noe som vil gjenspeiles i denne oppsetningen, sier Brøndbo.

Folkelig

Arnulf Haga, som skal forfatte manuset og er regissør for forestillingen, gleder seg stort over å få være med å lage det han kaller en «folkelig musikal» som vil ha premiere fjerde juledag.

Historien vil ta plass på en lokal pub, og sirkulere rundt hverdagslige trivialiter. Her vil en rekke hendelser og historier kommme frem i lyset, og D.D.E-låtene vil være underlaget for historien.

- D.D.E er veldig folkelig, og er et ekstremt populært band. Det blir definitivt ikke en konsert med D.D.Es musikk, men deres tekster og sanger vil bli dramatisert på ulikt vis, sier Haga.

- Det kan både bli tårer som triller og latter som sitter høyt under taket, sier Brøndbo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder