FORHANDLINGER: Onsdag forrige uke hadde verken Guro Fostervold Tvedten eller Viasat grunn til å smile etter en mislykket mekling, men nå har de altså kommet til enighet. Her er Fostervold Tvedten med sin advokat Stein Kimsås-Otterbech.

FORHANDLINGER: Onsdag forrige uke hadde verken Guro Fostervold Tvedten eller Viasat grunn til å smile etter en mislykket mekling, men nå har de altså kommet til enighet. Her er Fostervold Tvedten med sin advokat Stein Kimsås-Otterbech. Foto: Trond Solberg , VG

Enighet mellom Guro Fostervold Tvedten og Viasat

Men hva enigheten går ut på, ønsker ingen av partene å fortelle.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Etter at det tidligere ble meldt om mislykkede forhandlinger mellom Guro Fostervold Tvedten og TV-selskapet Viasat, har partene nå blitt enige om et forlik. Det bekrefter både Fostervold Tvedtens advokat Stein Kimsås-Otterbech og administrerende direktør i MTG Norge Trygve Rønningen overfor VG.

BAKGRUNN: Fostervold Tvedten sparket fra programlederjobb

«Dette har skjedd i løpet av den siste uka», skriver Rønningen i en SMS til VG.

Utover bekreftelsen ønsker ingen av de to å utdype hva enigheten går ut på. Det har ikke lykkes VG å få kontakt med Fostervold Tvedten. På Instagram har imidlertid TV-profilen lagt ut et bilde av en hvit overflate, hvor hun skriver «Takk for all kjærlighet dere har vist meg denne perioden. Nå ser jeg fremover med blanke ark og fargestifter til ❤️ #newbeginnings».

Må nedbemanne

Tidligere har Rønningen forklart at Fostervold mistet jobben som en del av selskapets nedbemanninngsprosess.

– Mediebransjen er i en stor omstilling og det betyr også nedbemanning. For oss så har det betydd et tredvetalls ansatte som måtte gå, og Guro er én av dem. Nå har arbeidslivet noen regler for hvordan man nedbemanner og de reglene mener vi at vi har fulgt. Alle har akseptert det opplegget vi har lagt frem, med ett unntak, sa Trygve Rønningen.

Lang TV 2-karriere

41-åringen fra Molde, som er søsteren til den tidligere Molde-spilleren Knut Anders Fostervold, startet TV-karrieren som programleder og sportsanker helt tilbake i 1999. Den gangen for TV 2 hvor hun senere også ble utegående reporter.

Sammen med tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt ledet hun de daglige sendingene «EM-kveld fra Wien» under fotball-EM i Sveits og Østerrike i 2008. Fostervold Tvedten har også hatt ansvaret for «TV 2s artistgalla» og kanalens «fotballgalla».

Etter en periode der programlederen hadde hatt permisjon fra jobben i TV 2, og kun vært sporadisk på skjermen da hun blant annet bodde en periode i Spania, sa hun det var med tungt hjerte hun forlot kanalen våren 2012 til fordel for Viasat.

Profilen har ledet kanalens Champions League-sendinger sammen med blant annet Jan Åge Fjørtoft og Rune Bratseth.

Gift med Tvedten

Hun er gift med håndballprofilen Håvard Tvedten, som spiller for den danske klubben Aalborg og lenge var en sentral spiller på det norske herrelandslaget i håndball. De to bor i Danmark, og har to barn sammen.

Les også: Her får håndballstjernen trøst av kona

De to traff hverandre for første gang i 2005 under VM i Tunisia. Sommeren 2008 fridde han, og gråt en skvett da han fikk ja. I 2009 giftet paret seg i en 800 år gammel middelalderkirke på Veøy utenfor Molde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder