«Style Connection»-Kristin bytter smarttelefon med gammel Nokia

Bloggeren vil bruke smarttelefonen kun på kontoret. Hjemme vil hun ha en telefon til ringing, meldinger og spillet «Snake»

  • Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I fjor gikk bloggeren Kristin Gjelsvik (29) på en «gigasmell». 29-åringen skrev i et innlegg på bloggen at hun rett og slett møtte veggen, og at hun føler det ikke er lenge til neste knekk, om hun ikke tar seg sammen:

« Jeg må få ryddet opp i rotet, og satt hele livet mitt i system. Og så må jeg la jobb være jobb, men ikke 24/7. Jobben har tatt over livet mitt.»

Hun forteller at innen en måned skal hun ha orden på hva som er jobb og hva som er fritid. Da skal hun også skaffe seg en egen telefon til bruk utenom jobb.

– Jeg må snart kjøpe meg den Nokiatelefonen. Jeg savner en telefon som jeg bare kan ringe, sende meldinger og spille «Snake» på, sier hun.

Vil skille jobbsone og privatsone

29-åringen er for tiden opptatt med oppussing av sitt nye lokale på Grünerløkka. Her vil hun få kontor, i tillegg til showroom og butikk.

– Etter fem år med hjemmekontor gleder jeg meg til å skille jobb og fritid på ordentlig. Når jeg alltid sitter hjemme i stuen er det vanskelig å skille jobbsone og privatsone, forteller bloggeren.

Les også: Slik påvirker smarttelefonen livene våre

Hun ser for seg at hun vil la mac-en og smarttelefonen ligge igjen på kontoret, også tar hun med seg Nokiaen hjem.

– Den vil bare nærmeste familie og venner få nummeret til, sier 29-åringen lurt.

«FÅR JEG FORTSATT TAK I EN NOKIA?»: Kristin Gjelsvik, her fra presselunsjen til «Bloggerne», vil ikke ha smarttelefonen på fritiden Foto: Trond Solberg VG

I kveldens episode av «Bloggerne» på TV 2 Livsstil filmer Gjelsvik seg selv på et tidspunkt hvor alle tingene hun burde gjort tar overhånd.

– Den dagen klarte jeg ikke puste ordentlig, jeg bare gråt, og kjente hjertet mitt hamret. Jeg fikk bekreftet at jeg ikke strakk til, og hadde tusen løse tråder som jeg ikke klarte å nøste sammen, forteller hun.

I en periode hadde bloggeren høy puls, så høy at det nesten føltes ut som hjerteflimmer, forteller hun. Selv om hun aldri har hatt angst føltes det ut som hun fikk panikkangst noen øyeblikk.

– Jeg var konstant sliten, det føltes ut som jeg løp en maraton som aldri tok slutt. Da tenkte jeg at dette umulig kunne være bra for helsen, forteller bloggeren.

Husker du? Kristin Gjelsvik oppfordrer unge til å elske sitt unike utseende

Gjelsvik forteller om venninner hun glemte å ringe tilbake, blogglesere som øsnket innlegg og kunder som savnet varer. Uansett hvor mye hun gjorde i løpet av dagen, følte hun aldri at hun kom videre.

– Jobben tok over livet mitt. På den tiden var det både bloggen, som er mer jobb enn bare de to innleggene om dagen, og ny kleskolleksjon som jeg designet. Så skulle den lanseres, photoshoot skulle planlegges, regninger betales og familierelasjonene pleies. Det ble bare for mye, forteller 29-åringen.

TID TIL RELASJONENE: Kristin Gjelsvik (t.v) vil ha mer fritid så hun kan være en god kjæreste for Dennis Poppe Thorsen (t.h) Foto: Jan Petter Lynau VG

Da Gjelsvik kom på at hun hadde glemt å gratulere en barndomsvenninne med bryllupsdagen, skjønte hun at hun måtte ta grep. Siden da har hun vært streng med seg selv, og jobber med å innse at hun også er et menneske.

– Jeg sier til meg selv at «du er ingen superwoman». Døgnet har bare 24 timer, og du må ha tid til deg selv, forteller hun.

Så da hun var på påskefjellet med familien tidligere denne uken åpnet hun ikke mailboksen en gang.

– Jeg har blitt flinkere til å legge bort telefonen og pc-en, så jeg kan nyte nuet, og livet mer, forteller hun.

– Du bestemmer over teknologien

FØRSTELEKTOR: Karl Fredrik Tangen fra Høyskolen i Kristiania Foto: Høyskolen i Kristiania

Karl Fredrik Tangen er samfunnsgeograf og førstelektor ved Høyskolen i Kristiania. Han mener at stress ikke kom med smarttelefonen.

– Den nye teknologien er ofte sentral i diskusjoner om stress, mobbing eller hvordan vi skal være i nære relasjoner. De problemene som oppstår for eksempel når jobben går ut over de nære relasjonene har nok alltid vært der, forteller han.

Tangen mener det er viktig at folk lærer seg at de bestemmer over teknologien, og at det er greit å være utilgjengelig innimellom.

– Det er slitsomt å være menneske, men sånn har det alltid vært. Tankene våre forholder seg til verden i går, men vi må ta valg med tanke på verden i morgen. Noen vil da rømme ut i skogen eller tilbake til tidligere teknologi, forteller han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder