FRYKTER IKKE DOM: Jarle Andhøy sier at en mulig fengselsstraff ikke bekymret ham. - Det betyr ingenting, sier han. Foto: JAN PETTER LYNAU

Andhøy nektet å vedta bot

Jarle Andhøy må møte i retten fordi han nekter å vedta en bot på 40.000 kroner etter en av sine Antarktis-turer. Han risikerer fengselsstraff dersom han blir dømt.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Politiet i Troms har bøtelagt Andhøy fordi han manglet godkjenning fra Norsk Polarinstitutt og fordi han reiste uten forsikring da han oppholdt seg i Antarktis i februar og mars 2012, skriver NRK.

Politiet varsler at de vil kreve 50.000 kroner i bot eller fengsel i 60 dager når saken kommer opp for retten, noe politiadvokat Stine Melbye Sørensen i Troms politidistrikt sier trolig blir til våren.

Andhøy sier en mulig fengselsstraff ikke bekymrer ham.

- Det betyr ingenting. Jeg har mistet tre skipskamerater og en båt er borte. Jeg er veldig overrasket over at Polarinstituttet velger å fokusere på en forsikring og en meldeplikt, som egentlig er en dilldall-sak, sier han.

Andhøy dro til Antarktis i 2012 for å søke etter spor fra «Berserk»-ekspedisjonen året før, der båten hans gikk ned, og de tre som befant seg om bord forsvant i Sørishavet.

- Jeg vil ikke vedta forelegget eller ha noen dialog med politiet før de faktisk etterforsker de dokumenterte omstendighetene med offisielle aktører i McMurdo-sundet forut for Berserk-forliset, sier Andhøy til NRK.no.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder