SKILLER LAG: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, her avbildet i forbindelse med kongeparets 25-årsjubileum i januar. Foto: NTB SCANPIX

Prinsesse Märtha Louise om bruddet med Ari Behn: – Helt åpent sår

Snakker ut om skilsmissen for første gang.

  • Thomas Talseth

Artikkelen er over tre år gammel

Det slo ned som en bombe da prinsesse Märtha Louise (44) og Ari Behn (43) 5. august kunngjorde at de skilles.

Prinsessen uttalte seg den gang kun via en skriftlig pressemelding.

Nå snakker hun for første gang om bruddet – i en video publisert av hennes mye omtalte «engleskole» Soulspring.

Der snakker Märtha Louise og partneren Elisabeth Nordeng om overganger i livet – og de ler begge godt når prinsessen forslår at de må «adressere elefanten» i rommet.

– Det er nå en gang slik at jeg har den posisjonen jeg har i Norge, som gjør at jeg må dele med alle når det skjer store ting i livet mitt, enten de er positive eller mindre positive. Og jeg har jo opplevd, som du helt sikkert har fått med deg, et samlivsbrudd. Og det er jo på en måte både vondt og vanskelig og alle de tingene som hører med, selvfølgelig.

Aris mor: – Det føles trist og uvirkelig

MOT SLUTTEN: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn i Stockholm i april, i forbindelse med den svenske kongens 70-årsdag. Foto: NTB SCANPIX

I videoen, presentert som et gratis-«webinar», benytter prinsessen anledningen til å gjøre det klart at teknikkene hun selv lærer bort har vært avgjørende for henne i bruddfasen.

Svensk hoffreporter: – Ikke overrasket

Kommer fortere gjennom

– Uten de verktøyene hadde ikke jeg kunnet sitte her nå. Når man har disse verktøyene og kan jobbe med seg selv, uansett hvor vanskelige og tøffe prosesser du står i, så blir det mye ærligere. Du får tak i essensen under følelsene mye fortere. Du kan gi slipp på dem og komme videre. Før kunne jeg sitte i en sånn prosess, i noe som var vondt og vanskelig, kjempe-kjempe-kjempelenge, og jeg sier ikke at jeg er ferdig med den prosessen i det hele tatt (...) Det gjør at jeg kommer meg mye fortere gjennom det, sier Märtha Louise.

Hun forklarer at bruddet og oppmerksomheten rundt det er mye å ta inn over seg for en sensitiv person som henne, men at hun nå klarer å få andres følelser og forventninger på avstand.

Les også: Ari Behns kryptiske melding dagen før

Hun slår også fast at hun er i stand til å takle dette nå.

– Å være rått oppe i en sånn situasjon er helt nytt, helt åpent sår på en måte. Å være sårbar også i møte med andre mennesker er noe jeg tør å være nå, fordi jeg er trygg i den jeg er.

VG har vært i kontakt med Märtha Louises sekretær Carina Scheele Carlsen, som opplyser at prinsessen ikke ønsker å kommentere saken foreløpig.

Prinsesse Märtha Louise er nummer fire i arverekken til den norske tronen. Hun giftet seg med Ari Behn 24. mai 2002 i Nidarosdomen.

De to har de barna Maud Angelica (13), Leah Isadora (11) og Emma Tallulah (7) sammen. De vil ha delt omsorg for døtrene, meddelte Kongehuset i en pressemelding.

Ari Behn har foreløpig ikke uttalt seg om bruddet. Han har imidlertid delt mye kunst på Instagram siden skilsmissen ble kjent. Dette la han ut i dag:

Mer om

  1. Kongehuset
  2. Prinsesse Märtha Louise

Flere artikler

  1. Märtha avlyste nok en gang

  2. Prinsesse Märtha Louise dropper Paralympics i Rio

  3. Kongebiografi hyller Slottets åpenhet om bruddet

  4. Märtha og Ari skilles

  5. Ari Benhs søster: – Vi skal fortsatt være familie

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder