NYGIFT: Justin Bieber og Hailey Baldwin giftet seg på nytt natt til mandag norsk tid. Foto: Chris Young / The Canadian Press

Justin Bieber raser mot dyrevernsorganisasjonen PETA: – Fokuser heller på virkelige problemer

Dyrevernsorganisasjonen reagerer på at popstjernen har kjøpt to eksotiske katter.

 • Rano Tahseen

Den nygifte Justin Bieber (25) kjøpte nylig to katter av den eksotiske rasen Savannah, til en svimlende sum av 320.000 kroner – noe som får dyrevernsorganisasjonen PETA til å reagere kraftig, skriver People.

– Justin Bieber kunne heller inspirert fansen til å redde liv ved å adoptere en katt fra et lokalt dyrehjem, sier visepresident Lisa Lange i PETA til nettstedet.

Justin Bieber: – Jeg lærte meg aldri hva det ville si å være ansvarlig

Lange mener Biebers valg til å kjøpe slike katter, bidrar til en farlig etterspørsel av hybridkatter, og at verden allerede har nok dyr.

– Hjelp heller til med plasten i havet

PETAs kritikk mot artisten har fått Bieber til å reagere. Fredag gikk 25-åringen ut mot dyrevernsorganisasjonen på Instagram, og skrev at PETA heller burde fokusere på «virkelige problemer» – som for eksempel dyremishandling.

– Dere reagerer fordi jeg hadde lyst på en spesifikk type katt? Dere reagerte ikke da jeg fikk hunden min Oscar – og han var ikke adoptert, skriver Bieber.

Fikk du med deg? Justin og Hailey Bieber gift på nytt

Kattene til Bieber, som ble kjøpt like før bryllupet til artisten og Hailey Baldwin (22), har fått navnene Sushi og Tuna. De har fått sin egen Instagram-bruker, som allerede har over 260.000 følgere på Instagram.

– Må alle dyr vi skaffer oss være adoptert? Jeg har tro på å adoptere, men mener at det også finnes preferanser. Det er det oppdrettere er til for, sier han og avslutter med:

– Dere kan heller hjelpe til med all plasten i havet og la mine flotte katter være i fred.

– Se dyr inn i øynene

PETA var rask med å svare på kritikken fra Bieber sine innlegg på Instagram. Dyrevernsorganisasjonen oppfordrer artisten til å tilbringe en time i et lokalt dyrehjem.

– Vi tror nok du kommer til å forstå hvor vanskelig det er å se dyr inn i øynene og forstå at – fordi folk betaler oppdrettere – så vil mange dyr måtte bøte med livet, sier talsperson Ingrid Newkirk for PETA, ifølge People.

– Beklager, Justin, men du må tenke dypere over dette problemet. Når millioner av dyr mister livet hvert år fordi det ikke er nok mennesker som adopterer, men velger heller å kjøpe, så blir overpopulasjon av dyr et reelt problem. Det er det som suger, avslutter hun.

Så du? Justin Bieber krever Fox News-vert sparket

Natt til mandag norsk tid giftet Justin Bieber og Hailey Baldwin seg på nytt i Sør-Carolina. Der ga paret hverandre sitt ja foran både familie og venner. Justin og Hailey har vært mann og kone i juridisk forstand i ett år allerede, etter å ha giftet seg i retten i New York.

Fikk du med deg? Justin Bieber beklager aprilspøk

Det er bare den store bryllupsfesten med religiøse rammer som har latt vente på seg. Bieber er kristen, og han har aldri lagt skjul på hvor viktig troen er for ham.

Fikk du med deg da Justin Bieber kjørte ned en fotograf?

Mer om

 1. Justin Bieber
 2. Katt
 3. Dyr
 4. Bryllup
 5. Instagram

Flere artikler

 1. Justin og Hailey Bieber gift på nytt: Delte brudebilde

 2. Hailey om kritikken fra Bieber-fansen: – Ikke lett

 3. Hailey Bieber raser mot rykter om plastisk kirurgi

 4. Justin Bieber: – Jeg lærte meg aldri hva det ville si å være ansvarlig

 5. Ny Justin Bieber-dokumentar har premiere på nyåret

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder