RELANSERES: VG-lista skal ikke lenger bare være en oversikt over hva som er populært, men et sted man kan lyttet til og kjøpe hele sanger og album. Foto: VG Nett

VG-lista relanseres med streaming

(VG Nett) VG har siden 1958 gitt det norske folk det som har blitt den offisielle listen over populærmusikken i Norge. Nå relanseres VG-lista med streaming.

  • Martine Lunder Brenne

Mye har skjedd med musikkindustrien og platebransjen i løpet av disse femti årene, og flere lytter nå til musikk på mp3-spillere eller ved direkte streaming over nettet.

Forrige uke kunne vi meddele at streaming-tjenester som Spotify og Wimp nå også inngår i grunnlaget for hvilke låt som er mest populær i øyeblikket.

Sjekk ut nye VG-lista her!

Nye muligheter

VG Nett har siden oppstarten i 1995 hatt en online-versjon av VG-lista, med muligheten til å lytte til korte lydklipp.

Mest av alt har listen vært en god oversikt over hva som er populært akkurat nå.

Gjennom samarbeidet med Musicnodes kan du nå lytte på hele sanger og album direkte eller kjøpe dem for nedlasting til din egen samling.

- Vi er veldig stolte av å kunne presentere VG-lista i ny drakt, tilpasset den moderne musikkverden samtidig som vi benytter oss av VG-listas lange og flotte historie, sier avdelingsleder i VG Nett Rampelys, Camilla Bjørn.

Dersom du bruker Spotify, kan du nå laste ned over 2.800 spillelister med alle topplister siden 1958.

Alle låter og album er også tilgjengelig for lytting, kjøp og streaming.

Det har dermed aldri vært enklere å lytte til hvilke sanger som til en hver tid er på den offisielle hitlisten.

Det er lenge siden MTV var den viktigste arenaen for artistenes musikkvideoer - nå er det antall visninger på Youtube som gjelder.

I tillegg til å kunne lytte på artistene på VG-lista, har vi også gjennomgått Youtube og knyttet opp alle musikkvideoene i hele arkivet vårt.

VGs produktutviklingssjef, Morten Jacobsen er fornøyd med at vi endelig har en VG-liste på nett som tar ut potensialet fra alle musikktjenestene som nå er tilgjengelig der ute

- Nå er VG-lista et sted hvor musikkinteresserte kan klikke seg rundt og lytte på gamle bekjentskap og kanskje også oppdage artister og låter de tidligere ikke kjente til, sier han.

Gå selv inn på lista.vg.no og se og lytt til den rykende ferske hitlista.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder