PÅ PLASS I LONDON: Dronning Sonja hadde med seg mange kofferter da hun ankom London torsdag ettermiddag. Foto: Atle Jørstad

Dronning Sonja ankom London uten Kongen

(VG Nett) Dronning Sonja var i godt humør da hun ankom den norske ambassaden i London - alene.

  • Halstein Røyseland

Artikkelen er over åtte år gammel

I et følge på tre biler ankom Dronningen ambassadebygningen ved 14-tiden, norsk tid, torsdag ettermiddag. Kong Harald var ikke med i følget.

Det norske kongehuset ønsker ikke å forklare hvorfor Kongen og Dronningen ankommer hver for seg.

- Vi kommenterer aldri detaljer i reiseplanene til Kongeparet. Kongen ankommer i løpet av ettermiddagen, og de to skal delta på et privat arrangement i kveld, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen til VG Nett.

VG Netts journalist Atle Jørstad var ved ambassaden da dronning Sonja ankom.

- Solbrun og fin

- Dronningen smilte, og så blid og fornøyd ut. Hun var også blitt solbrun og fin etter ferieturen til Bahamas, forteller Jørstad.

I kveld skal dronning Sonja og kong Harald delta på en velkomsfest i forbindelse med det storslagne prinsebryllupet fredag.

Grafikk:Slik blir Kate og Williams bryllup

Torsdag skal over 100 kongelige gjester fra inn- og utland samles på festen som arrangeres på luksushotellet Mandarin Oriental.

Eksklusiv adresse

Den norske ambassadørresidensen ligger i supergaten Kensington Palace Gardens, bedre kjent som Billionaires row, storbyens mest eksklusive adresse.

(Saken fortsetter under bildet)

LONDONS DYRESTE GATE: Kensington Palace Gardens, bedre kjent som Billionaires row, er strengt bevoktet. Foto: Scanpix

Kongefamilien har sin egen leilighet i husets toppetasjer, som de bruker når de besøker London.

Gatenavnet skyldes at den ligges vis a vis Kensington Palace, hvor Diana bodde, mens den sørlige strekningen av gaten heter Palace Green.

Milliardverdi

Totalt er det kun litt over 20 luksushus, mange av dem ambassader eller ambassadørresidenser.
Flere av eiendommene eies av russiske magnater, mens den indiske stålmagnaten Lakshmi Mittal, ifølge Forbes god for ca. 140 milliarder, eier gatens dyreste eiendommer.

I tillegg til to seksjoner nederst i gaten, bor han selv i det britisk presse kalle «Taj Mittal», et hjem kjøpt for 570 millioner norske kroner i 2004 - da verdens dyreste hjem.

- Kensington Palace Gardens er Londons mest bevoktede adresse. Sikkerheten er høy, med vakter som siler trafikken av biler og mennesker ved gateendene. Ikke rart kongefamilien trives, sier avdelingsleder for rampelys i VG Nett, Camilla Bjørn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder