SLAKTERVENN: Martin Fidler har kjent Kate Middletons foreldre i over 30 år, og er invitert i bryllupet. Butikken er pyntet med det britiske flagget «Union Jack». Foto: Fredrik Solstad og AP

Full fest på hjemmebane - VG møtte Kates naboer

BUCKLEBURY (VG) I landsbyen der Kate Middleton vokste opp, samles 2500 beboere for å heie henne fram til alters i morgen.

Artikkelen er over åtte år gammel

Bucklebury i Berkshire, en drøy times kjøring vestover fra London, er så liten at man knapt legger merke til den. Landsbyens hus og vakre hager kunne passet inn på et hvilket som helst engelsk postkort.

- William og Kate er som skapt for hverandre, og jenta vår kommer til å gjøre en så flott figur at folk over hele landet, ja hele verden, vil bli stolte, sier slakter Martin Fidler.

Sammen med kona Sue har han kjent Middleton-familien i årtier, og paret er invitert til bryllupsseremonien i Westminster Abbey i morgen.

VGTV: Bryllupsfans: - De synes vi er gale!

Blant skinker, pølser og svære rundbiffer, henger britiske flagg for å markere den kommende begivenheten.

Ellers har ikke Bucklebury kommet så langt i sine synlige forberedelser, da VG besøker et par dager før dagen. Men et nøye program er lagt for det som skal bli største festen i landsbyens historie.

VGTV: Se Kate og William på vei til den siste generalprøven

Landsbyfest

- 2500 lokale beboere og artister er invitert til folkefest, med vielsen på storskjerm, fulgt av lokale band og kor, og til slutt allsang av «Rule Britannia», forteller bestyrer Oli Brooke ved Bucklebury Farm Park.

Her har Kate Middleton (29) ofte kommet da hun var yngre, for å klappe esler og lamaer, og se på flokken med hjort. Blant lekestativene rigges nå store telt og scene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SLUKKER TØRSTEN: Kate og prins William tar seg ofte en øl på puben «The Old Boot Inn» når de besøker hennes foreldre. Eier John Haley er invitert til vielsen, og skal ha grillfest i puben på kvelden. Foto: Fredrik Solstad


Kates mor Carole har bodd i Bucklebury i over 30 år, og faren Michael flyttet hit kort før Kate ble født. Da begge foreldrene jobbet i British Airways bodde de i et toetasjes hus i utkanten av landsbyen. Nå bor foreldrene i en millionvilla litt lenger ut, og herfra driver de sitt private firma «Party Pieces».

Utenfor den private veien inn til huset, holder en gruppe fotografer stand, og da VG titter innom er stemningen høy. Etter dagevis med venting, har The Suns mann gjort et skup.

- Prins William har vært på besøk hos svigerforeldrene bare noen dager før bryllupet, og kom kjørende ut grytidlig i dag morges i en Range Rover med livvaktene sine, forteller fotografen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FESTSTEMTE: På Bucklebury Farm Park skal kommunen avholde fest for hele landsbyen, en seanse som begynner med vielsen på storskjerm, og avsluttes med allsang av «Rule Britannia». Foto: Fredrik Solstad


Ellers får paret stort sett være i fred, forteller Chandrika Shingadia i den lokale Spar-butikken.

- De kommer og handler mat, snacks og godteri som alle andre. Man kan se på dem at de er forelsket, forteller 42-åringen, som også er invitert til bryllupet, til VG.

Kate og hennes prins pleier å gå gjennom en liten skogssti ned til puben «The Old Boot Inn» når de vil ta seg en pint eller to på fredagene.

- Prins William har jo vært på besøk hos Kates foreldre mange ganger i løpet av de siste ni årene, og han liker å ta seg en øl, forteller pubeier John Haley.

Friskt blod i kongehuset

- Det er William som er den heldigste i forholdet. Hun er så vakker og jordnær, og fra en familie som viser at de er glade i hverandre. Siden hun ikke er adelig tar hun endelig kongehuset inn i det 21. århundre, fortsetter han.

Haley skal også til kirken, ettersom han kjenner Kates foreldre godt. Etterpå er det tilbake til puben for å stelle i stand grillfest på kvelden.

- Dagen begynner i kjole og hvitt i Westminster Abbey, og avsluttes bak bardisken med 350 gjester og full fest, forteller han.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder