MÅLET VAR PALLPLASS: Jorun Stiansen og Fredric Brunberg måtte nøye seg med en fjerdeplass, men forteller at de er utrolig stolte. Foto: Trond Solberg VG

Jorun Stiansen ute av «Skal vi danse»

NYDALEN (VG) Det var den tidligere «Idol»-vinneren som måtte hjem etter kvartfinalen i dansekonkurransen.

  • Anniken Aronsen
  • Trond Solberg (foto)

Artikkelen er over to år gammel

Konkurransen i «Skal vi danse» har tilspisset seg for hver uke, og lørdag var det bare Jorun Stiansen (33), Grunde Myhrer (21), Cengiz Al (20) og Helene Olafsen igjen.

Det var Stiansen som til slutt endte opp med å bli sendt hjem av seerne i kvartfinalen.

– Jeg må få lov å si at jeg ikke har gjort en dritt på TV i åtte år, så kommer jeg tilbake med en sånn gjeng. Å komme på fjerde plass liksom! Takk til alle som har hjulpet meg, sa Stiansen.

Kommet for å bli

– Det er dritkjipt, men jeg er kjempestolt over å ha kommet så langt. Det er helt sykt at jeg ikke strigråter, forteller den blide sørlandsjenta til VG.

Hun og dansepartner Fredric Brunberg har fått et tett bånd gjennom høsten, og de synes begge det er trist å ikke skulle tilbringe hver dag på dansestudioet sammen lenger.

– Jeg har fått verdens beste jente som bestekompis, forteller Brunberg.

Da Stiansen vant «Idol» i 2005, tok det ikke lang tid før hun ble borte fra rampelyset. Nå har hun kommet for å bli.

– Det er nå ting begynner. «Skal vi danse» var en drøm og en inngangsbillett, forteller hun.

Stiansen har nå mange planer foran seg, uten å ville røpe mer. Hun forteller at hun skal ta seg god tid til å bestemme hvordan veien går videre.

– Jeg skal ha is i magen og tenke langsiktig, sier hun.

Forrige uke var det Halloween-tema, og det var bakeblogger Ida Gran-Jansen som måtte pakke ned tyllskjørtet.

Marna røk for to uker siden: – Jeg er veldig stolt

Saken fortsetter under bildeserien:

Ett poeng unna full pott

Grunde Myhrer var å se i strandantrekk lørdag. Dansen sendte ham helt til topps blant deltagerne etter dommerpoengene ble delt ut, men det var ett poeng fra full pott.

– Søren heller, 39 poeng, det er ikke ofte du får det. Men jeg lurer på hva Trine trakk meg for, forteller han til VG etter dansen.

Han forteller at han lørdag danset like mye for seg selv som for dansepartner Ewa Trela.

– Hun har valgt ut sin favorittlåt til neste uke, og jeg vil så gjerne at hun skal få lov til å danse til den, forteller han.

Slik blir det også. Seerne stemte ham direkte til semifinalen, sammen med konkurrent Helene Olafsen. Cengiz Al måtte derfor i sin første danseduell, men kom seirende ut.

Til tross for at han stilte i antrekk stranden verdig, forteller han at han ikke hentet inspirasjon til dagens dans fra sin deltagelse i «Paradise Hotel».

– Dette har ingenting med «Paradise Hotel» å gjøre. Dette er meg. Det er veldig viktig å vise hvem jeg er og hva jeg står for.

– Veldig skummelt

For første gang i «Skal vi danse»-historien skulle de fire dommerne være med i både koreografi og på dansegulvet. Trine Dehli Cleve har vært med i alle sesongene av dansekonkurransen, men hadde til gode å prøve seg på parketten. Der hadde imidlertid Egor Filipenko mer erfaring – han var dansepartner fram til han satte seg bak dommerbordet i 2015.

Dommerne skulle derfor i lørdagens episode dømme hverandre. Og det var en litt nervøs stemning blant de fire før showet starter.

– Nå har jeg følelsen av at en haug av sommerfugler har fest i magen, og at de ikke har sendt ut nabovarsel, fortalte en spent Dehli Cleve til VG før sending.

Mer om

  1. Skal vi danse
  2. Underholdning

Flere artikler

  1. Går hardt for seg på parketten i kveld: – Jeg gruer meg til smerten

  2. Ida ute av «Skal vi danse»

  3. Grunde viste frem kjæresten for første gang i «Skal vi danse»

  4. Grunde Myhrer ute av «Skal vi danse»: – Jeg er veldig skuffet

  5. Skuffet Trude røk ut av «Skal vi danse»: Nektet å gråte

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder