BEKYMRET FOR UTSEENDEFIKSERING: Anette Marie Antonsen Foto: Privat ,

Bloggeren Anette Marie Antonsen angrer på at hun fikset på utseendet

Bloggerne Anette Marie Antonsen (29) og Kristin Gjelsvik (29) ønsker at dagens unge skal elske utseendet sitt, ikke operere det.

  • Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Anette Marie Antonsen har er en av de mest leste bloggene i Norge. Hun har vært åpen om at hun har tatt silikon i brystene, men når hun får spørsmål om hvor hun har gjort det eller hva hun anbefaler, ønsker hun ikke å gi råd om det.

– Jeg angrer på at jeg opererte puppene. På grunn av komplikasjoner har jeg operert tilsammen fem ganger. Derfor anbefaler jeg ingen å gjøre det samme som meg, sier hun.

Kristin Gjelsvik har bloggen Style connection. Der har hun flere ganger skrevet at hun ikke synes det skal bli normalt å fikse på eget utseende. Denne uken gikk hun hardt ut på egen blogg mot at bloggere ikke tenker over hvilken innflytelse de har på unge jenter.

– Bloggere vil være forbilder for mange unge, om de vil eller ikke. De må være bevisste på hva de normaliserer, og hva de skriver om som greit og ikke greit, mener hun.

Les også: Blant disse ti toppbloggerne har åtte fikset på utseendet

– Du er unik

Gjelsvik forteller at hun er stolt av trekkene sine fordi de gjør at hun likner på moren sin.

– Hvordan skal de lære barna sine å elske seg selv om de likner på en versjon av deg, som du har operert bort? lurer hun.

STOLT AV TREKKENE SINE: Kristin Gjelsvik Foto: Privat ,

På instagram ser hun at mange kommenterer «Goals» på forskjellige bilder. Hun skjønner ikke hvorfor unge har som mål å være noen andre enn de er.

– Du er du, og du er unik. Hvorfor vil du prøve å være noe annet enn deg? spør hun.

Les også: – Stolt av kroppen jeg har

Anette Marie Antonsen er bekymret for den utseendefikserte verdenen datteren vokser opp i.

– Jeg er livredd for at datteren min skal bli oppslukt i noen andres utseende, og jeg hadde blitt knust om hun ønsket å operere noe på seg selv, sier hun.

Selv er hun er ikke stolt av det hun har gjort, men hun håper at hun lærer datteren gode verdier, slik at hun alltid liker seg selv slik hun er skapt.

Falsk sannhet

Antonsen mener at idealene som finnes på sosiale medier, og hvilke syn som finnes både i vennegjengen og familien lager man en annen sannhet hos seg selv. Denne sannheten kan være at man skal ha store pupper, eller stor rumpe, og hun mener at disse ideene ofte ender opp i en falsk sannhet om hvordan man skal se ut.

– Man får ikke indre lykke av å operere seg selv. Er man lykkelig skal man også være fornøyd med utseendet man har fått tildelt. Dessuten kan du gjøre ganske store endringer med kroppen med sunt kosthold og trening, sier hun.

I 2015 var Antonsen med i en bikini fitness-konkurranse, men hun påpeker at den kroppen heller ikke ga henne noe mer lykkefølelse.

– Det ga mestringsfølelse, fordi jeg hadde jobbet lenge mot et mål, men utseendet vil aldri gi indre lykke, mener hun.

Les også: Latterliggjøres for «kroppshysteri»-bilde

Kristin Gjelsvik mener at operasjoner er en lettvinn løsning. De fleste syns nok ikke at trening er kjempegøy, så de søker da mot operasjoner for å gjøre endringene fort, tror hun.

– Men du vil få mer ut av pengene dine på lang sikt om du legger de i trening, sunt kosthold og noen timer hos psykolog, sier hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder