BLE MOBBET: Skuespiller Kate Winslet forteller at hun forsøker å beskytte barna sine mot kroppspress. Her fra premieren på «A Little Chaos», i juni. Foto:Dimitrios Kambouris,Afp

Kate Winslet snakker ut om kroppspress

Ble mobbet som barn

Hollywood-stjernen forteller at hun jevnlig oppfordrer datteren Mia (14) til å omfavne sin kvinnelige figur, etter selv å ha blitt mobbet i ung alder.

  • Marthe Berg
  • Sofie Braseth
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Kate Winslet (39) snakker i en episode av programmet «Running Wild with Bear Grylls» om hvordan det var å vokse opp med et negativt selvbilde, skriver People.

Skuespilleren, som i voksen alder har fått ros for å fremme et sunt kroppsbilde, forteller i programmet at hun ble mobbet for utseende sitt da hun var yngre.

– Jeg var lubben, hadde store føtter, feil sko og stygt hår, sier hun.

Hun forteller videre at det aldri var fokus på positive holdninger til kvinnekroppen da hun vokste opp, og at alt det negative virket ødeleggende på selvbildet hennes.

– Som ung kvinne blir du programmert til å granske deg selv og hvordan du ser ut, mener hun.

Vil beskytte datteren

Winslet forteller videre at hun gjør alt hun kan for å beskytte barna sine mot kroppspresset, og for at datteren Mia (14) ikke skal la det ekstreme fokuset på kropp ødelegge selvtiliten hennes.

Tidligere i år fortalte skuespilleren at hun er ferdig med nakenscener, og at hun har liten forståelse for nybakte mødre som prøver å se ut som om de ikke nettopp har født.

– Jeg kan nå være helt ærlig når jeg sier at jeg elsker det faktum at jeg er formfull. Jeg har pupper, rumpe og en mann som elsker meg, sa skuespilleren den gang, som er gift for tredje gang - med Ned Rocknroll (36).

Pilates og puppeskryt

Det er ikke bare Winslets barn som nyter godt av skuespillerens positive holdninger til kropp og former. Den britiske skuespilleren har nemlig helt siden hun var i starten av sin karriere nektet å følge den magre trenden som hersker i Hollywood.

Les mer: Kate Winslet stilte naken på magasincover

Allerede i 1998 kunne hun smykke seg med tittelen «Årets kropp», etter å ha blitt stemt fram av britiske kvinner. Åtte år senere viste en britisk undersøkelse at Winslet hadde kroppen flest kvinner i Storbritannia ønsket seg.

I 2004 gjennomgikk en 21 år gammel kvinne fra Florida flere plastiske operasjoner for å få en kropp som liknet Winslets. Det fikk skuespilleren til å begynne å gråte.

Winslet i 2006: «Se her! Jeg er normal, har strekkmerker og er ikke perfekt»

I 2009 røpet briten overfor magasinet Elle at hun aldri besøker helsestudio, men at hun sverger til pilates-trening.

– Jeg tror ikke på jaget etter å være syltynn. Selv spiser jeg normalt og styrer unna sjokoladekjeks, fortalte Winslet.

Samme år fikk hun puppeskryt fra selveste Oprah Winfrey.

Ekte former

I 2011 var hun modell i en reklamekampanje for det amerikanske luksusmerket St. Johns. Winslet uttrykte overfor Daily Mail at hun var svært fornøyd med oppdraget:

– Jeg elsker klærne fordi de føles som om de ikke bare er skapt for modeller. Og jeg er overhodet ingen modell. Jeg har ikke kroppen til en modell, jeg har ekte former, sa Winslet til Daily Mail.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder