Har skrevet 43 nye låter • Gråt på scenen i USA

I møte hos Disney • Skremt av suksessen

KVINNELIG: – Alle pressebildene som brukes av meg er fra tre år siden. Jeg har lyst til å ta litt nye bilder, en liten oppdatering og vise meg i dag, sier Aurora Aksnes mens hun poserer gatelangs i San Francisco. Foto: Andrew Burton

Aurora Aksnes: – Jeg har så mye gnist inni meg, jeg holder på å sprenges

SAN FRANCISCO (VG) Superstjerne Katy Perry (31) er
misunnelig på Aurora Aksnes (19).

 • Camilla Bjørn

Artikkelen er over fire år gammel

De to artistene møttes backstage under Auroras andre og siste konsertkveld på The Troubadour i Los Angeles tirsdag denne uken.

– Hun er veldig jordnær og helt normal egentlig, som en hvilken som helst person jeg kunne vært venninne med, forteller Aurora.

Perry la sin elsk på den norske tenåringen for to år siden, og viste det med å twitre musikken hennes til sine 66 millioner følgere. Like etter dukket superstjernen opp på en av Auroras konserter.

Nå varte imidlertid møtet lengre og var mer avslappet, ifølge Aksnes.

Les også: Her møtes Aurora og Katy for første gang

Skremt av suksess

– Katy spurte meg om jeg hadde det bra, og om jeg synes alt som skjer nå er skummelt. Jeg svarte ja. Så spurte jeg om hun hadde det fint, og hun sa «Ja. Men jeg skulle ønske jeg var deg, som er i startfasen på vei ut og opp i karrieren. Du må ta vare på denne tiden, den er helt spesiell», fortsetter Aksnes.

VG tas imot backstage på konsertscenen The Independent i San Francisco, hvor 19-åringen spiller senere på kvelden. Aksnes ser ut som en liten eventyrfigur, men håndtrykket er fast og tilstedeværelsen full av kraft.

Den norske artisten er for tiden på en utsolgt USA-turné med 16 stopp som også inkluderer presse og businessmøter. Med to store TV-opptredener unnagjort er USA-lanseringen godt i gang.

Les også: Her er Aurora hos Jimmy Fallon

Likevel synes Aurora at suksess er skummelt.

– Jeg er veldig bekymret. Spesielt for det med oppmerksomhet. Det spørs om jeg er sliten eller veldig våken, men når jeg går på gaten og blir gjenkjent er det klart jeg blir glad, men etterpå får jeg litt sånn trykk på hjertet. Det er så rart å være en person for noen andre. Det skremmer meg veldig. Men så får jeg så mange fine ting på kjøpet, fansen er så snille og jeg møter mange fine folk, forklarer 19-åringen.

Da Aurora påpekte dette i møte med Perry, skal Perry ha svart:

SKAL I STUDIO: – The Beatles ga ut plater veldig tett, så hvorfor skal ikke jeg kunne det? Hadde det vært opp til meg ville det skjedd straks. Jeg sitter her og tripper, sier Aurora som har 43 nye låter klare. Foto: Andrew Burton

«Man bruker det til sin styrke og finner ut av det.»

Gråt på scenen

Scenenerver er ikke lengre å spore. Hun nailet opptreden hos USAs største talkshow med Jimmy Fallon for litt siden, og under TV-opptreden hos Conan O´Brien danset hun med så mye innlevelse at ørepluggen falt i gulvet. Men Aksnes blir for rørt, under fremførelsen av «Runaway» i LA gråt hun på scenen.

– Jeg husker godt dagen jeg satt og skrev den låten på rommet mitt. Det var en ganske trist dag. Plutselig står jeg på scenen og alle i publikum synger med, musikken betyr noe for andre. Ting er blitt så annerledes de siste årene. Da begynner jeg å grine, ler hun.

I Los Angeles hadde plateselskapet satt opp et introduksjonsmøte med underholdningsgigant Disney.

– Jeg fikk se utdrag av den nye filmen deres og ble så rørt. Disneys arbeid har betydd så mye. De er fans av meg og vi håper vi kan jobbe sammen i fremtiden. I mine øyne er det noe av det største man kan gjøre.

JORDNÆR: - Som en hvilken som helst person jeg kunne vært venninne med, sier Aurora Aksnes som superstjernen Katy Perry som nylig dukket opp på konserten hennes i Los Angeles. De to rakk en lang prat. Foto: PRIVAT

– Så snart synger du neste «Frozen»-sang?

– Hehe, det vet jeg ikke. Men jeg hadde «Circle of Life» fra «Løvenes konge» som ringetone i mange år. Jeg er veldig glad i hovedsangen til «Skjønnheten og udyret» også, den er så fin, sier Aurora og lar tårene trille.

NY SIDE: Aurora klippet håret før hun dro på turné til USA. Foto: Andrew Burton

Hun sitter og tripper med føttene i sofaen etter å få gitt ut nytt materiale, selv om hun nylig slapp første. Det siste året har Aurora skrevet 43 sanger. Både lyd og tekster er blitt mer voksne og mindre melankolske, opplyser hun.

Sjekk: VGs anmeldelse av Auroras album

– Jeg liker litt hardere vikingmusikk, jeg skal ha en norsk låt på det nye albumet og dra det litt inn i norsk folkemusikk. Slik at folk kan se hvordan vi nordmenn har vært i fortiden. Jeg er i ferd med å ta ordentlig kontroll over karrieren. Det har kommet først nå, denne uken, sier hun og legger til:

– Jeg har så mye gnist inni meg, jeg holder på å sprenges.

Les også

 1. Katy Perry overrasket Aurora

  Aurora Aksnes (19) fikk i natt et gjensyn med sin store beundrer, popdronningen Katy Perry (31).
 2. Aurora mistet ørepluggen hos Conan

  Aurora Aksnes (19) svingte seg så heftig på scenen under talkshow-innspillingen i natt at ørepluggen falt ut.
 3. Astrid Smeplass: – Skummelt å være sårbar

  19-åringen synger om noe hun ikke er komfortabel med på sin nye singel.
 4. Aurora til nytt amerikansk TV-show

  LOS ANGELES (VG) Aurora Aksnes gjestet nylig USAs største TV-show - nå vil amerikanerne ha mer.
 5. Norske artister invaderer den britiske hitlisten

  Nordmenn inntar førsteplassen i Storbritannia, på en hitliste sterkt farget av norske artister.
 6. Aurora Aksnes til topps på VG-lista

  Første norske albumdebutant som går rett til førsteplass på halvannet år.
 7. Her er Aurora Aksnes hos Jimmy Fallon

  19-åring fra Os besøker en av USAs største TV-stjerner. God stemning oppstår.

Mer om

 1. Aurora Aksnes
 2. Katy Perry
 3. Disney
 4. Film

Flere artikler

 1. Pluss content

  Suksess-artisten Aurora Aksnes (19): Har skrevet 43 nye låter

 2. Pluss content

  Den amerikanske radiostjernen Howard Stern roser Aurora Aksnes

 3. Aurora Aksnes avlyser konserter

 4. Aurora Aksnes til topps på VG-lista

 5. Aurora mistet ørepluggen hos Conan

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder