Steven Van Zandt: Jeg har mistet en bror

Sopranos-stjernen James Gandolfini er død

Skuespiller James Gandolfini, best kjent for rollen som Tony Soprano, døde brått i Italia, 51 år gammel.

Artikkelen er over seks år gammel

James Gandolfini

Dødsårsaken er ikke fastslått, men i en uttalelse sier ledelsen i TV-selskapet HBO at skuespilleren sannsynligvis fikk et hjerteinfarkt på ferie i Roma.

Senere denne uken skulle han delta på en filmfestival i Taormina på Sicilia.

Skuespilleren vant en Golden Globe og flere Emmy-priser for rollen som mafiaboss i HBO-serien «Sopranos».

VGTV: Se klipp fra den legendariske rollen

- Et geni

Nå hylles han av kolleger og samarbeidspartnere gjennom hans suksessrike skuespillerkarriere.

- Han var et geni. Alle som så ham i selv en av hans minste opptredener, vet det. Han er en av de største skuespillerne i sin tid, for ikke å si en av de største noensinne, sier Sopranos-skaper David Chase.

BILDESPESIAL: James Gandolfini

PROTOKOLL: Del ditt beste «Sopranos»-minne

Van Zandt i sorg

Steven Van Zandt, som spilte Silvio Dante i «Sopranos», sørger over tapet av kollegaen og vennen.

- Jeg har mistet en bror og en bestevenn. Verden har mistet en av sine største skuespillere noensinne, skriver han på Twitter.

GODE VENNER: James Gandolfini sammen med Sopranos-kollegene Steven Van Zandt og Tony Sirico. - Jeg har mistet en bror, skriver Van Zandt på Twitter torsdag morgen. Foto: AP


Gandolfini ble far for andre gang i fjor, da han fikk en datter sammen med den tidligere modellen Deborah Lin. Han har også en sønn sammen med ekskona Marcy Wudarski.

- Maureen og jeg sender vår dypeste medfølelse til Deborah, Michael, Lily og hele Jimmys familie, skriver Lillyhammer-skuespilleren.

PRISBELØNT: James Gandolfini - her med EMMY-trofeet i 2010. Foto: AP

Spilte i over 20 filmer

Gandolfini var 35 år og jobbet i en bar på Manhattan da han begynte å ta skuespillertimer. Siden spilte han i over 20 filmer, blant annet «True Romance», «Get Shorty», «The Mexican» og «The Man Who Wasn't There».

Bildespesial: Se bilder fra skuespillerstjernens liv

I 2007 produserte han TV-dokumentaren «Alive Day Memories: Home from Iraq» med ti intervjuer med sårede veteraner fra Irak-krigen. Tre år senere kom en dokumentar hvor han analyserte innflytelsen posttraumatisk stresslidelse har hatt på soldater og deres familier opp gjennom USAs historie.

- Virket lykkelig

Programleder Larry King sier til CNN at Sopranos-stjernen virket munter og lykkelig da han møtte ham for bare noen uker siden.

Til tross for at Gandfolfini er mest kjent fra «Sopranos». understreker King at han gjorde også mange andre store roller.

- Han ble så stemplet gjennom rollen i Sopranos at folk ikke har lagt merke til de mange andre varierte rollene han har hatt. Han var en svært mangfoldig karakterskuespiller, som ble en stjerne, sier King.

Fram til sin død jobbet Gandolfini med en ny HBO-serie som har fått tittelen «Criminal Justice».

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder