FRISKMELDT: Michael Douglas er i dag friskmeldt, og har vært kreftfri i mer en to år. Foto: AP1

Michael Douglas løy om kreften

Nå innrømmer filmskuespilleren at han ikke var helt ærlig om kreftdiagnosen han fikk i 2010.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I et åpenhjertig intervju med skuespillerkollega Samuel L. Jackson, for TV-programmet «This Morning», avslører Douglas (69) at han ikke hadde strupekreft, men tungekreft.

Skuespilleren forteller at det var legen hans som foreslo at han skulle si at han hadde fått strupekreft, fordi operasjonen av tungekreften kanskje kunne føre til at han mistet deler av kjeven og tungen.

Ga etter

Douglas ga etter for legens råd da han første gang opplyste pressen om sykdommen.

- Dette var rett før jeg skulle legge ut på en promoturné i forbindelse med «Wall Street 2», så vi hadde ingen mulighet til å avlyse turneen og si at vi ikke var i form... Vi måtte bare fortelle dem det - at jeg hadde fått kreft, forklarer Douglas ifølge The Guardian.

Den to ganger Oscar-vinnende skuespilleren ble diagnostisert med strupekreft i august 2010.

Douglas var ferdig med strålebehandling i november samme året, og har hele tiden sett med optimistiske øyne på fremtiden. Han er nå kurert.

Om oralsex

Stjernen vakte oppsikt i sommer da han uttalte:

- Og uten å være for spesifikk er denne formen for kreft forårsaket av HPV, som faktisk kommer fra oralsex med en kvinne. Jeg var bekymret for at stress forårsaket av min sønns fengsling hadde utløst det. Men ja, det jeg har er en seksuelt overførbar sykdom som forårsaker kreft.

Han har siden korrigert uttalelsen og forklart at den type kreft kan forårsakes av oralsex, men at han ikke snakket konkret om seg selv.

Douglas er nyseparert fra kona Catherine Zeta-Jones (46), men ifølge en rekke medier prøver paret å reparere forholdet. De har to barn sammen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder