19 ÅR: Kongehuset har sluppet nye bilder av prinsesse Ingrid Alexandra i anledning 19-årsdagen hennes.

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 19 år – kongehuset deler nye bilder

Prinsesse Ingrid Alexandra, Norges tronarving, fyller 19 år lørdag. Hun går sisteåret på videregående, men det er ennå ikke kjent hva hun skal gjøre til høsten.

Publisert:

Kongehuset opplyser som vanlig at bursdagen feires privat og har ingen kommentarer utover det. Prinsesse Ingrid Alexandra går sisteåret på Elvebakken videregående skole i Oslo, og dermed står russetiden for døren.

Til høsten er det usikkert hva prinsessen planlegger å gjøre. Familien har gjort det tydelig at hun står fritt til å velge, men trolig venter utdannelse og studier etter hvert.

– Siden den oppgaven du har fått, skal vare livet ut, er det viktig at du tar deg god tid til skolegang og utdannelse. Du må fremdeles få bruke mange år på dette. Og ikke glem å leke! Det har i hvert fall jeg god erfaring med, sa kong Harald i talen til prinsessen da 18-årsdagen hennes ble feiret i fjor.

Både bestefaren, kong Harald, og faren, kronprins Haakon, dro begge i militæret da de var ferdig på videregående.

Kongehuset deler nye bilder av prinsessen i anledning bursdagen:

TRYGG LANDING: Prinsessen største ønske da hun fylte 18 år, var å hoppe i fallskjerm. Sist sommer fikk hun prøve seg fra 20 000 fots høyde da hun var sammen med Forsvarets spesialkommando på Rena.

Prinsessen har allerede vært på flere besøk hos Forsvaret, hvor hun har fått en innføring i hva de driver med.

Uansett hva som skjer til høsten, kan det hende at prinsessen flytter ut fra Skaugum, hvor hun har bodd sammen med familien siden hun ble født. Da kan det bli stillere i huset.

– Noe av det vi setter pris på med deg, Ingrid, er gleden som bor i deg, og alt det livet du fyller hjemmet vårt med. Med venner, latter og høy musikk, sa kronprinsesse Mette-Marit i sin tale til datteren på 18-årsdagen.

I Slottets egen biografi for prinsessen beskrives hun som en aktiv jente som liker sport og friluftsliv. Hun deler gleden over ski- og vannsport med resten av familien.

I oktober deltok hun i surfe-NM på Jæren. Hun tok seg til semifinalen, men kom ikke videre til finalen.

I 2020 ble prinsesse Ingrid Alexandra norgesmester i juniorklassen.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no