SUPERTEAM: Prins Philip og er ifølge barnebarnet prins Harry en av dronning Elizabeths aller viktigste støttespillere. Her er de på flyplassen i Australia i fjor. Foto: Afp

SUPERTEAM: Prins Philip og er ifølge barnebarnet prins Harry en av dronning Elizabeths aller viktigste støttespillere. Her er de på flyplassen i Australia i fjor. Foto: Afp

Prins Harry om dronning Elizabeth (85): - Avhengig av ektemannen

Prins Harry forteller om bestemorens nære forhold til prins Philip (90)

(VG Nett) Prins Harry (27) tror ikke dronning Elizabeth kunne utført sine plikter som dronning uten ektemannen prins Philip ved sin side.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det er i et åpenhjertig radiointervju med Radio Times at den britiske prinsen forteller om bestemorens viktige forhold til ektemannen, skriver AP.

Prins Harry forteller at støtten fra prins Philips, hvis offentlige tittel er hertugen av Edinburgh, er helt avgjørende for «jobben» hans ektefelle har som dronning.

- Selv om han har sine egne oppdrag er han alltid der for henne. Hun er helt avhengig av det. Jeg tror ikke hun kunne klart seg uten han, spesielt når de begge har nådd en viss alder, sier prins Harry.

LES OGSÅ: 2012 - Et kongelig jubelår

SNAKKER OM FARMOREN: I et radiointervju med Radio Times uttaler både prins Harry og prins Harry seg om dronning Elizabeth. Foto: Pa Photos

Prins Harry berømmer også bestemoren for at hun fortsatt jobber hardt, selv om hun fyller 86 neste uke.

- Hun drar fortsatt på utenlandsturer og gjør mange offentlige opptredener. Dette er ting hun ikke nødvendigvis burde gjort når hun er så gammel, men hun gjør det likevel, sier prins Harry.

Kongeekspert Kjell Arne Totland mener det er interessant at dronningens barnebarn nå uttaler seg om sin kjære bestemor.

- For ingen merker vel disse tingene bedre enn familien, sier Totland.

IKKE OVERRASKET: Kongeekspert Kjell Arne Totland har også obervert at dronning Elizabeth og prins Philip har et veldig nært forhold. Foto: Scanpix

Han er imidlertid ikke overrasket over at prins Harry har inntrykk av at prins Philip er en viktig støttespiller for dronningen.

- Jeg tror prins Philip har vært av uvurderlig betydning både som ektefelle og som prinsgemal. Han har alltid vært hennes aller beste støttespiller, sier kongeeksperten og fortsetter:

- Jeg har opplevd de to sammen på nært hold noen ganger og de har alltid imponert meg og sjarmert meg med sitt åpenbare samspill. De to er utvilsomt et fantastisk team som utfyller og støtter hverandre.

Prins Philip og dronning Elizabeth har vært gift i 64 år og har selvsagt vært på en rekke utenlandsoppdrag sammen. Prins Philip har imidlertid uttrykt et ønske om å trappe ned på de kongelige oppdragene. Likevel var de to både i Irland og Australia i fjor, i tillegg til at de var vertskap da president Barack Obama var på besøk.

Denne julen måtte imidlertid prins Philip tilbringe på sykehus. Han ble sendt til sykehuset med store brystsmerter lille julaften og gjennomgikk like etter en vellykket hjerteoperasjon.

Julaften fikk han besøk av flere medlemmer av den britiske kongefamilien , selvsagt med dronning Elizabeth i spissen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder