GUTTA PÅ TUR: Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen, Stig Frode Henriksen, Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson holder felles videokonferanse fra forskjellige steder i verden. Foto: Richard Eriksen/Tappeluft Pictures

Nydalen-gutta sammen på filmlerretet

Se eksklusive klipp fra sommerens norske storfilm

(VG Nett) Med besetningen spredt over hele verden arrangerer gjengen fra «Hjelp, vi er i filmbransjen!» en cyber-pressekonferanse, eksklusivt for VGTV.

  • Margrethe Blomsø
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

I dagene frem mot premieren av «Hjelp, vi er i filmbransjen» vil VGTV legge ut flere klipp hvor du får se hovedrolleinnehaverne i den norske komedien snakke om innspillingen, samt se eksklusive klipp fra filmen.

VGTV: De første bildene fra «Hjelp, vi er i filmbransjen»

Komiker og skuespiller Odd-Magnus Williamson (30) deltar i den noe spesielle pressekonferansen via videosamtale på mobiltelefonen fra Malta.

- Det startet med at vi ville teste ut hvordan teknologien fungerte på tvers av landegrensene og de forskjellige kommunikasjonsverktøyene. Så kom vi på at vi hadde en kommende film som vi kunne implementere i dette forsøket, men det hele startet altså som et teknologisk forsøk, sier Williamson, som i disse dager befinner seg på Malta i forbindelse med innspillingen av «Kon-Tiki».

Les også: Får ny sjanse i storfilmen «Kon-Tiki»

Med i videokonferansen er Stein Johan «SteinJo» Grieg Halvorsen kjent fra NRK-serien «Slå på ring», «Kill Buljo»-stjernen Stig Frode Henriksen, samt Henrik Thodesen, som spiller rollen som «Glenn» i den kommende filmen.

- «Hjelp, vi er i filmbransjen» handler om det å lage film, men også om å finne den store kjærligheten, forteller Williamson, som spiller kameraten «Philip».

En stor vennegjeng

Thodesen og Williamson kjenner hverandre godt fra blant annet «Torsdag kveld fra Nydalen», og forteller at hele filmen er laget av en stor, utvidet vennegjeng.

«Kon-tiki»-stjernen innrømmer at det var en utfordring ikke å lage en komedie med for mange interne preferanser.

- Det er en vanskelig balansegang, og vi måtte nok droppe enkelte ting for å gjøre humoren mer tilgjengelig.

- Det er den perfekte film for VG Netts lesere, mener Williamson.

Til VG Nett hevder skuespilleren at de har gjort sitt beste for å tekke det norske folk.

STJERNESPEKKET: Christian Rubeck, Stig Frode Henriksen, Jenny Skavlan, Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen, Marte Germaine Christensen, Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen er alle med i «Hjelp, vi er i filmbransjen!» Foto: Richard Eriksen/Tappeluft Pictures

- Etter å ha saumfart VG Netts kommentarfelt, fant vi ut at både Henrik Thodesen og Jenny Skavlan er populære. Leserne vil ha humor som er litt kvassere enn «Torsdag kveld fra Nydalen», og ikke minst så mener de ofte at de kan gjøre ting bedre selv. I filmen er det jo en helt vanlig guttegjeng som finner ut at de også kan klare å lage en film, Faktisk så er hele filmen bassert på meningene til VG-Netts lesere, spøker Williamson på telefon fra Malta.

Ble uvenn med bestevennen

Williamson og Thodesen er veldig gode venner i virkeligheten, men da de skulle krangle på film påvirket også det kameratskapet utenfor settet.

- Det var noen såre dager hvor vi ikke snakket med hverandre.

Hvordan ble dere venner igjen da?

- Vi kliner og spise kake på Pascal i ekte «break-up to make-up»-stil, spøker Williamson.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder