EGNE HESTER: Kathrine og Cecilie Fredriksen gleder seg til å se sine egne hester konkurrere på veddeløpsbanen. Her sammen med pappa John Fredriksen. Foto: Robert S. Eik / VG
EGNE HESTER: Kathrine og Cecilie Fredriksen gleder seg til å se sine egne hester konkurrere på veddeløpsbanen. Her sammen med pappa John Fredriksen. Foto: Robert S. Eik / VG

Fredriksen-tvillingene heier på egen hest på Øvrevoll

Kjendisfest og hatteparade i gang på veddeløpsbanen

RAMPELYS

Hesteglade kjendiser og milliardærer har inntatt Øvrevoll galoppbane i Bærum. Fredriksen-tvillingene Cecilie og Kathrine gleder seg mest til å se sine egne hester konkurrere.

Publisert: Oppdatert: 26.08.12 19:15

Sprudlevannet er skjenket og smilene er like store som hattene på Øvrevoll når Norsk Derby arrangeres søndag formiddag.

Her skal landets rikeste mennesker se sine hester konkurrere på veddeløpsbanen, blant dem er John Fredriksen (68) og tvillingdøtrene Kathrine og Cecilie (28). De to eier tre hester, og to av dem - Palermo og Coprah - konkurrerer i dag.

VG møter alle tre på Øvrevoll, tvillingene kledd i utsøkt design fra topp til tå.

- Jeg tenker så klart litt ekstra på hva jeg skal ha på meg. Man vil jo se best mulig ut på en stor dag som dette, sier Kathrine Fredriksen.

BILDESPESIAL: Se bildene fra Norsk Derby her!

- Cecilie er ivrigst
Kathrine er for anledningen kledd i blondekjole fra Valentino og hatt fra kjendisdesigner Philip Treacy, som også lager hatter til den britiske kongefamilien og kronprinsesse Mette-Marit.

Søsteren Cecilie er kledd i stor, hvit hatt, blå kjole fra Roland Mouret og gullsandaler fra Louis Vuitton. Cecilie er den mest hestefrelste av søstrene, men vil ikke røpe sitt stalltips.

- Banen er tung og vanskelig, så det blir i alle fall fryktelig spennende. Alt kan skje, sier Cecilie, som håper å ta amatørlisens som jockey etter en lengre periode med trening.

- Cecilie er nok den mest ivrige av oss når det gjelder akkurat dette, men jeg synes jo også det er kjempespennende, sier Kathrine.

Søstrene har begge deltatt på det langt større arrangementet Royal Ascot i England, hvor de også har leilighet.

- Royal Ascot er mer formelt, dette er litt mer avslappet. Samtidig er det viktig at også Norge har en sånn dag, sier Cecilie.

Det var i løpet av 2010 og 2011 at tvillingene investerte i tre hester.

Pappa John Fredriksen er mer ordknapp enn tvillingene, men legger til at han storkoser seg på veddeløpsbanen.

- Det er jo først og fremst for jentene, dette her. Jeg har også holdt på med hest i mange år, men nå er det deres tur. Jeg er såpass opptatt med andre ting, sier han til VG.

Dyreglad
VG treffer også TV-veterinær Trude Mostue, som er sammen med forloveden Cato Sælid.

- Jeg har jo lang erfaring med veddeløp fra da jeg bodde i England. Det begynner å komme seg veldig i Norge også, men ingenting kan måle seg med Royal Ascot, sier Mostue.

Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke er også på plass. Senere i dag skal det holdes et eget Moods of Norway-løp på Øvrevoll, noe designeren ser fram til.

- Jeg aner ikke hvem som vinner, men det er utvilsomt det mest velkledde løpet, lover han.

(Saken fortsetter under bildet.)


Staalnacke synes det er særlig morsomt å se på alle hattene på festen. Senere vil det også bli avholdt en egen hatte-parade hvor dagens flotteste hatt blir kåret.

- Jentene blir jo så flotte i de store hattene, mener Staalnacke.

Kjæresten Anne Berit Valla stilte i hodepryd fra hattedesigner Åse Strand.