FENGSLET: Harvey Weinstein ble i mars i år dømt til 23 års fengsel for seksuelle overgrep mot to kvinner. Nå går det også mot oppreisning i 100-millionersklassen. Foto: JUSTIN LANE / EPA

Foreslår forlik på over 180 millioner kroner i Harvey Weinstein-saken

«Etter all trakassering, trusler og diskriminering får disse kvinnene endelig en viss form for rettferdighet», skriver riksadvokat Letitia James på Twitter.

 • Bjørn Ekker

Riksadvokaten i New York foreslår et forlik på 19 millioner dollar, over 180 millioner kroner, i to søksmål om seksuell forseelse på vegne av flere kvinner mot den fengslede Hollywood-mogulen Harvey Weinstein. Det skriver Reuters.

Weinstein ble i slutten av februar funnet skyldig i voldtekt av en kvinne på et hotellrom i 2013, og for å ha tvunget en annen kvinne til munnsex i hans leilighet i New York i 2006. Han ble i mars dømt til 23 års fengsel.

Sett denne? Weinstein-saken forklart på to minutter:

Men advokater som representerer seks av kvinnene som rettet beskyldninger mot Weinstein er ikke fornøyd, og mener den foreslåtte avtalen gjør at den tidligere filmprodusenten ikke selv trenger stå til ansvar eller å betale av egen lomme.

Forliket, som fremdeles må godkjennes av en føderal dommer og en konkursdomstol, vil løse søksmål rettet mot Weinstein, hans produksjonsselskap og hans bror i 2018.

SKYLDIG: Harvey Weinstein på vei til retten i New York i februar, der han til slutt ble funnet skyldig i voldtekt av to kvinner. Foto: JUSTIN LANE / EPA

Det vil også sette punktum for krav om oppreisning fra ni kvinner som i 2017 beskyldte 68-åringen for seksuell trakassering eller overgrep, opplyser riksadvokaten i New York, Letitia James, ifølge Reuters.

«Etter all trakassering, trusler og diskriminering får disse kvinnene endelig en viss form for rettferdighet», skriver James på Twitter.

Hun mener avtalen vil frigjøre kvinnene fra fortrolighetsavtaler som hindret dem i å snakke offentlig om Weinstein, som en gang i tiden var en av Hollywoods mektigste menn.

les også

Harvey Weinstein smittet av coronavirus

Advokat Whitney Siehl, som representerte disse kvinnene, omtalte den gang sine klienter som «helter» som turte å gå offentlig med sine beskyldninger.

Advokatene Douglas Wigdor og Kevin Mintzer mener på sin side at forliket er «dypt urettferdig» overfor deres klienter og andre kvinner som dermed ikke lenger vil kunne rette krav mot Weinstein og andre i retten.

les også

Harvey Weinstein dømt til 23 år i fengsel

«Vi er forbløffet over at riksadvokaten tar en seiersdans for dette urettferdige forslaget, og på vegne av våre klienter vil ha store innvendinger mot dette i retten», skriver de i en uttalelse, gjengitt av Reuters.

I oktober 2017 avslørte The New York Times og New Yorker hvordan Weinstein hadde betalt en rekke kvinner som anklagde ham for seksuell trakassering i flere tiår.

Les også

 1. Weinstein: «Jen Aniston burde drepes»

  I rettsdokumenter som ikke lenger er forseglet, kommer det fram at Harvey Weinstein i en e-post skrev at Jennifer Aniston «burde drepes».
 2. Ber om laveste straff for Weinstein

  Advokatene til Hollywood-mogulen har bedt om at han får lavest mulig straff for overgrepene han er funnet skyldig i.
 3. Harvey Weinstein til sykehus etter dommen

  Harvey Weinstein (67) skal etter å ha fått dommen i New York mandag ha klaget over brystsmerter.
 4. Aktor: Weinstein misbrukte sin makt

  Filmprodusenten Harvey Weinstein misbrukte sin makt som filmmogul til å utnytte kvinner på det groveste, sa aktoratet i…

Mer om

 1. Harvey Weinstein-saken
 2. Hollywood
 3. Seksuell trakassering
 4. Overgrep
 5. Søksmål

Flere artikler

 1. Ghislaine Maxwell er varetektsfengslet til 2021

 2. Pluss content

  VG møtte Weinsteins privatdetektiv: Fryktet for livet da han hoppet av

 3. Pluss content

  Mysteriet Ghislaine Maxwell

 4. Pluss content

  Hollywood-stjerne: Når pappa er iskald leiemorder

 5. Dennis Quaid (66) og Laura Savoie (27) giftet seg i hemmelighet

Fra andre aviser

 1. New York-statsadvokat antyder bred etterforskning av Trump Organization

  Aftenposten
 2. Kritiserer kjendisjournalisten Ronan Farrow for å utelate fakta

  Aftenposten
 3. Det brysomme offeret endrer kulturen

  Aftenposten
 4. Stor seier for LHBT-rettigheter i USAs høyesterett

  Aftenposten
 5. Her gjemte Epsteins eks seg. Vitne mener prins Andrew har grunn til å være nervøs når hun nå må forklare seg.

  Aftenposten
 6. Milliardbot til Deutsche Bank etter Epstein-overføringer

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder