SUNNINGDALE-INNBYGGER: James Bagnald sier Sir Cliff Richard slo ham som en jordnær type som var fin å prate med. Foto:Atle Jørstad,

Lokale innbyggere om Sir Cliff Richard: – Jeg vil ikke tro det er sant

SUNNINGDALE (VG) James Bagnald (19) fra Sunningdale har feriert hos Sir Cliff Richard (73) i Barbados. Han ble ordentlig overrasket over anklagene mot byens mest kjente innbygger.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

19-åringen sier hans familie er bekjente av artisten, og at han har møtt ham i Barbados, hvor artisten bor store deler av året.

– Jeg ble ordentlig overrasket. Jeg trodde ikke han var en sånn type person. Jeg vil ikke tro at det er sant. Men du vet aldri i våre dager, sier han om nyhetene som har overrasket Storbritannia stort det siste døgnet.

POPSTJERNE: Cliff Richard er en av Storbritannias mest populære sangere. Her utenfor BBC sine lokaler i november i fjor. Foto:Wenn.com,

I den vesle forstaden Sunningdale, hvor boligen til artisten ble gjennomsøkt av politiet i forbindelse med overgrepsanklager, er det imidlertid ikke mye sladder å spore.

Høflig avvist

– Det er ikke noen som har tatt det opp med meg. Jeg har snakket med familien min om det, men ikke noe mer, sier han.

Det er få mennesker utendørs når klokken nærmer seg midnatt i det vesle tettstedet, som er omkranset av golfbaner og ligger bare en drøy halvtimes kjøretur unna Heathrow.

Flere av dem vi møter har ikke engang fått med seg nyhetene. På stjernens stamsted The Tiger's Pad blir vi høflig avvist når vi ber om en kommentar.

Ikke siktet

Bagnald vet ikke helt om han skal tro på anklagene eller ikke.

– Det begynner å bli en del av disse historiene nå, sier han og viser til Saville-saken som har blitt rullet opp det siste året.

Politiet i Storbritannia har imidlertid utelukket at denne saken har noen tilknytning til Saville-saken overhodet. De har heller ikke tatt ut noen formell siktelse mot 73-åringen.

– Han var bare en vennlig, ekte, hyggelig fyr med gode historier fra artistlivet. Han var fin å snakke med og jordnær, sier Bagnald.

Visste ingenting

HØRTE NYHETENE PÅ JOBB: Lizzy Tasker og Addie Khan jobber på Domino's-restauranten i Sunningdale. Foto:Atle Jørstad,

På den lokale pizzarestauranten Domino's har de også fått med seg nyheten, uten at den har preget arbeidsdagen nevneverdig.

– Jeg visste ingenting før jeg hørte det på radioen, sier innehaver Addie Khan.

Han og Lizzy Tasker, som jobber med ham i restauranten, sier de har hørt lite snakk om det blant kundene.

– Dette er ikke et sånt sted. Folk som bor her vil helst være i fred, sier de.

Lizzy har aldri sett Sir Cliff Richard i byen, men er overrasket over nyhetene.

– Det er sjokkerende. Det er ekkelt, sier hun.

– Uansett om han har gjort det eller ikke, dette kommer til å henge ved ham, sier Khan.

Avviser anklagene

En talsmann for politiet sier at den påståtte forbrytelsen som førte til at politiet ransaket boligen til Cliff Richard, omhandler en gutt som var under 16 år, og det skal være datert på 1980-tallet i South Yorkshire-området. Nyhetskanalen BBC opplyser om at anklagene trolig er rapportert til politiet nylig.

Ifølge Sky News kan anklagene stamme fra et arrangement holdt av den amerikanske predikanten Billy Graham i Sheffield i 1985.

Cliff Richard skal være på ferie i Portugal, og var derfor ikke hjemme da politiet gjennomførte ransakingen.

– Anklagene er fullstendig gale. Helt til nå har jeg valgt ikke å respondere på anklagene med et svar, da det bare ville gitt dem mer oksygen, sier han i en uttalelse, ifølge BBC.

– Jeg er ikke i Storbritannia, men jeg vil like fullt samarbeide helt med politiet hvis de ønsker å snakke med meg. Utover å konstatere at dagens anklager er fullstendig falske, vil det ikke være passende å si noe mer før politiet har etterforsket ferdig, sier han i pressemelding.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder