YLVIS I HONGKONG: - Vi liker oss veldig godt i Hongkong - og har lyst til å reise tilbake hit på ferie, sier Vegard og Bård Ylvisåker. Foto: SILJE ENSRUD

Ylvis omsvermet av asiatisk presse i Hongkong

HONGKONG(VG) Ylvis-brødrene innrømmer at det ikke er like lett å beholde bakkekontakten når de blir behandlet som popstjerner i Hongkong.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Vi har ennå ikke vært i resepsjonen på hotellet. Vi føres hele tiden ut nye utganger, ned i kjellere, inn i biler og ut forskjellige veier. Det er veldig rart, sier Bård Ylvisåker.

- Og veldig behagelig, sier Vegard Ylvisåker - og sikter blant annet til at de ble møtt av et stort oppbud på flyplassen da de ankom Hongkong - og ble ført rett ned i kjelleren til ventende VIP-biler.

- Vi fikk nesten litt vondt av dem, fordi vi ikke var litt mer ordentlige popstjerner, sier Bård.

Pressedag

MØTTE ASIATISK PRESSE: Ylvis møtte et stort oppbud av asiatisk presse i Warner Musics lokaler i Hongkong torsdag morgen. Foto: CAMILLA NORLI

Mens dagen gryr hjemme i Norge, møter VG de to Ylvis-brødrene i Warner Musics lokaler havneområdet Kowloon i Hongkong før de møter et stort oppbud av asiatiske medier - dagen før de skal opptre på Asias største musikkprisutdelingsshow MAMA.

Chris Ho, internasjonal salgs-sjef i Warner Hongkong, sier til VG at alle som betyr noe er på plass. I tillegg til Hongkong-presse, er presse fra Filippinene, Malaysia og Singapore kommet for å intervjue Ylvis.

- Begynner det å gå litt opp for dere hvor stort dette er blitt?

- For oss er jo revesangen fortsatt bare tull, og det er «insane» hvordan den er blitt hauset opp. Men vi ser jo at dette ikke bare er tull for andre. For to år siden tullet vi med at vi ikke klarte å slå gjennom i Kirgisistan, og at vi måtte dra til Asia for å prøve der. Og plutselig skjer det på ordentlig, sier de to.

Helt vilt

Gutta har siden starten av september hatt verdenssuksess med låten «What does the Fox say?», som nå er blitt vist over 234 millioner ganger på Youtube - og de har deltatt på en rekke store TV-show både i USA og England. Stort sett har de beskrevet det hele som absurd og surrealistisk.

- Gud forby at vi slutter å tenke på dette som absurd. Jeg håper vi ikke venner oss til dette livet, og at vi begynner å ta dette for gitt, sier Bård.

Men de synes ikke det er like enkelt når de står midt oppe i det:

- På den ene siden tenker jeg at jeg ikke må synes det er alt for stas, fordi da går det til hodet på meg. Men samtidig må jeg jo synes at det er stas - for hadde det ikke vært det, så hadde det jo ikke vært verdt å gjøre det. Det er jo helt vilt dette, sier Vegard.

Stevie Wonder og Paris Hilton

Ylvis-brødrene forklarer at på arenaen Asian Expo - der de skal opptre i morgen kveld - er det fem stjernegarderober:

- På dørene står det Ylvis 1, Ylvis 2, Paris Hilton, Stevie Wonder og Stevie Wonder band, ler de to.

- Hvem er Ylvis 1 og hvem er Ylvis 2?

- Hehe, vi har så langt bare brukt Ylvis 1-garderoben.

- Hvordan er det å være i selskap med navn som Stevie Wonder?

- Det er veldig kult å ha garderobe rett ved siden av ham. Vi har massiv respekt for den mannen.

Onsdag kveld møtte de også Paris Hilton som tvitret og la ut bilde av seg selv sammen med Bård og Vegard.

Opptrer med jenteband

På showet fredag kveld skal Ylvis opptre sammen med jentebandet Crayon Pop fra Korea. Det spekuleres i at de to skal synge en blanding av «The Fox» og jentebandets hit «Bar, bar, bar». Ylvis har allerede øvd med jentebandet.

- De er veldig unge, da. Men låten er kul, sier Bård.

Hvor veien går videre for Ylvis og «The Fox», tenker de to ikke så mye på. Men en ting er de sikre på:

- Sjansen for at noe sånt skal skje oss igjen er lik meganull. Vi har bare hatt kjempeflaks.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder