TRENTE TIL SUPERFINALEN: Mona Grudt, Kristian Ødegård og Lene Alexandra Øien skal være med i Superfinalen av "Skal vi danse", som ble spilt inn i går, men som vises først fredag. Foto: VG

Radio 1-sjef om Burøe-stuntet: Ekstremt profesjonelt og gøy

(VG Nett) Radio 1s sjef slår tilbake mot TV2 som karakteriserte kanalens SMS-gimmick som uprofesjonelt.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Det var et ekstremt profesjonelt og gøy, sier Christian Højdrup, Ørjan Burøes redaksjonssjef, om komikerens SMS-stunt hvor han avslørte vinneren av TV2s superfinale i Skal vi danse.
TV2s Bjarne Laastad uttalte til VG Nett tidligere i dag at han synes Radio 1 opptrådte uprofesjonelt da han fikk vite om komikerens stunt. Da VG Nett snakket Laastad litt senere fortalte han at den redaksjonelle ledelsen i Radio 1 ikke visste om stuntet, og at de hadde ryddet opp.

Ikke uprofesjonelt

Men Højdrup sier dette ikke har noe med TV2 å gjøre.
- Neida, spøken var over klokken 10 uansett, så vi har ikke hørt på noen oppfordringer fra TV2. Det hadde vært uprofesjonelt å røpe vinneren på lufta, men det var ikke det vi gjorde, sier han.

Burøe uttalte med skråsikkerhet at han visste hvem vinneren var til VG Nett tidligere i dag.
Det toner imidlertid Højdrup kraftig ned da VG Nett snakker med han.
- Vi har aldri sagt at vi vet hvem vinneren er, bare at vi har en anelse om hvem det er og at lytterne kan få vite dette ved å sende inn SMS.

RADIOVERT: Ørjan Burøe røper «Skal vi danse»-vinneren. Foto: Aftenposten

Højdrup sier TV2 bare må regne med snakk om hvem vinneren er, når de spiller inn et program nesten en uke før TV-seerne får se det.

Livesending

- Hvis TV2 vil holde slikt hemmelig må de jo ha en livesending! Det er publikum i salen, og de går hjem og snakker med sine kjærester og venner. Det er helt naturlig at det blir en hype på dette når TV-programmet har mange engasjerte seere.

Stuntet får heller ikke noen konsekvenser for Ørjan Burøe, selv om det altså ikke var avklart med den redaksjonelle ledelsen på forhånd.

- Nei det får overhodet ingen konsekvenser for Burøe. Dette var bare gøy.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder