STÅR SAMMEN: Ekteparet Ørjan Burøe og Marna Haugen, her utenfor Chateau Neuf i 2014 for å delta på Komiprisen. Foto: KRISTER SØRBØ Foto: ,

Komiker Ørjan Burøe: – Truet på SMS

Atle Antonsen: – Klokkerein og ufin idioti fra min side

Atle Antonsen legger seg flat etter at han sendte «drapstrusler» til komikerkollega Ørjan Burøe.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Gjennom kvelden og natten lørdag mottok komiker Ørjan Burøe (40) en lang rekke sjikanerende meldinger på SMS der han ble æreskjelt på det groveste.

Korrespondansen som ifølge Burøe telte rundt 25 meldinger begynte rundt midnatt, samme dag VG publiserte innlegget «Skjerp dere, kvinner», forfattet av Burøe.

Foto: ,

En opprørt Burøe valgte søndag kveld å fortelle om meldingene på bloggen sin, «Drapstrusler uten smileys». Bakgrunnen for utskjellingen er, slik Burøe tolker det, at kollegaen synes det er forkastelig at Burøe og kona er med i en reklame hvor parets sønn også figurerer.

Les også: Atle Antonsen slakter Tommy Steine – beklager i VG

«Det må han selvsagt få lov å mene, det er hans rett, men hvorfor så harde meldinger. Jeg kjenner han ikke så godt en gang», skriver Burøe.

I tillegg til å være komiker har Burøe vært med i flere TV- og radioprogrammer. Han er gift med kjendisblogger Marna Haugen.

Les også: Harald Eia: – Mobbehumor er ikke bra

Videre meldinger Burøe mottar utover natten hinter om at det ikke bare er den nevnte Finn-reklamen som plager avsenderen.

«Jeg hater grunnleggende alt du driver med»

«De flinkeste gutta er sinna»

«Hvis det ikke betaler seg nok ved å holde på med standupen, så har det kanskje ikke livets rett – finne på noe annet?»

Da Burøe spurte hvem som sendte meldingene, var svaret «Atle Antonsen».

Antonsen har sendt en e-post til VG, hvor han bekrefter at det er han som står bak SMS-ene til Burøe:

Humor er ikke alltid like lett. Kritikk er enda vanskeligere. Du kan trygt si at jeg ikke fant formen her. I mitt oppriktige engasjement i å fortelle Ørjan hva jeg mente i en privat tekstmeldingstirade, ble jeg revet med av mine egne vulgariteter og forsøkte overdrivelsens form som humor. Som det jo stort sett er god takhøyde for komikere imellom. Slike ble det ikke denne gangen. De såkalte drapstruslene var selvsagt ikke alvorlig ment og Burøes blogg forteller en annen historie enn det jeg forsøkte å få frem.

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si dette i VG, og mene det, men her kommer det. Unnskyld til Burøe for klokkerein og ufin idioti fra min side. Dette er altså ikke en sånn politiker-unnskyldning, «hvis han føler dette, bla bla, så unnskyld». Nei, dette er en like ekte unnskyldning som lørdagens private meldinger var både unødvendige og toskete. Jeg har også beklaget og forklart direkte og privat til Burøe og kona, før det ble lagt ut på bloggen til Ørjan også, så det er sagt.

Ille var det også at når jeg kritiserer noen for å blant annet være umorsomme så finnes ikke kritikken min morsom. Elendig håndverk og vurderingsevne fra min side kan man trygt si. Resten får jeg ta med Ørjan.

LEGGER SEG FLAT: Atle Antonsen beklager meldingene og sier at «de såkalte drapstruslene selvsagt ikke var alvorlig ment». Foto:MATTIS SANDBLAD,VG

Burøe skriver at han ble paff og målløs av meldingene som tikket inn i høyt tempo.

«Vi har riktignok ikke samme humor på scenen, men jeg mener det er en bra ting. Mangfold er jo det som skaper spenning i en liten bransje», skriver Burøe.

I blogginnlegget kommer det frem at avsenderen bak de hatske meldingene kom med nye meldinger til Burøe dagen etter. Der er tonen noe annerledes:

«Har heldigvis litt dårlig samvittighet. Og lageret er tømt, det er det liten tvil om».

Burøes kone fikk dermed nok, og sendte selv en melding til nummeret meldingene var sendt fra dagen før.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

«Vold og drapstrusler er ganske graverende», skrev hun.

I svaret avvises det imidlertid at det var snakk om trusler: «Vold og drapstrusler kan vi vel dog ikke kalle det da det naturligvis var en spøk».

Ørjan Burøe er nå på ferie i Tyrkia. Han sier at han ikke kommer til å anmelde noen etter SMS-ene. Komikeren er likevel lite imponert over det han ble utsatt for.

– Jeg mener ikke noe annet enn at jeg synes det er trist at han ser på det som sin oppgave å fortelle meg hva som er rett og galt, sier han.

– «Unnskyld» er et undervurdert ord.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder