DRØMMEBRYLLUPET: Prinsesse Madeleine og hennes Chris O`Neill skal feire sitt ekteskap med en to-dagers fest. Bryllupsfesten begynner på det ærbødige Grand Hotel i Stockholm. Foto: Svenske kongehus

Slik blir drømmebryllupet mellom prinsesse Madeleine og Chris O'Neill

350 gjester invitert til privat middag ** To-dagers bryllupsfest ** Fraktes i båtkortesje til Drottningsholm etter vielsen

Prinsesse Madeleine (30) og Chris O'Neill (38) har store planer for bryllupsdagen.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Madeleine og Chris starter bryllupsfeiringen med en privat middag for inviterte gjester. Det bekrefter det svenske kongehuset idag.

TV 2s egen kongehusekspert, Kjell Arne Totland tror den private middagen kommer til å bli en uforglemmelig aften.

Blir 350 gjester

- Det blir en stor privat fest, for 350 gjester i den vakre Vintertrædgården på fasjonable Grand Hotel om kvelden. Grand Hotel i Stockholm - og den berømmelige «Vinterträdgården» er et helt utrolig vakkert sted, sier han og legger til:

EN FANTASTISK FEIRING: Kjell Arne Totland har mangeårig erfaring med kongelige bryllup. Totland ser ikke bort i fra at bryllupet mellom Prinsesse Madeleine og Chris kan bli et fantastisk drømmbryllup. Foto: NTB Scanpix


- Selve hotellet har jo en fantastisk beliggenhet med utsikt over havnen mot Stockholms slott - og utsikten er på sitt aller beste fra vinduene og terrassen i vinterhagen.

minMote: Slik blir Madeleines bryllupskjole

Kongelig Salut

Vielsen innledes i Slottskyrkan, lørdag ettermiddag, klokken fire. Etter Madeleine og hennes sjelevenn, Chris har gitt hverandre sitt ja vil det arrangeres en kongelig Salut.

- Når brudeparet kommer ut, vil jeg gi ordre om Salut. - 21 skudd med fem sekunders mellomrom vil bli fyrt fra Skeppsholmen, forteller Richard Beck-Friis Häll, sjef for kommandantstaben ved Stockholms slott, til svenske Aftonbladet.

Kortesje med hest og vogn

FRAKTES I KORTESJE: Madeleine og hennes utkårede vil etter vielsen bli fraktet med hest og vogn. Foto: Mattis Sandblad


Brudeparet vil deretter ta seg frem i en kortesje bestående av hest og vogn fra det kongelige slottet til Riddarholmen.

Kortesjen går langs Yttre borggården, Slottsbacken, Skeppsbron, Strömbron, Strömgatan, Norrbro, Slottskajen, Myntgatan og Wrangelska bakken til Evert Taubes terrasse på Riddarholmen.

Totland tror det vil bli et eventyrlig bryllup, og tror Madeleine har blitt inspirert av sin tante, prinsesse Christinas bryllup med Tosse Magnuson i 1974.

- Jeg tror det kommer til å bli et svært vakkert forsommerbryllup for Madeleine og Chris i juni. Jeg merker tydelig at det er inspirert av Maddes tante - og det er et av de vakreste kongelige bryllupene jeg har sett. Hun ble også viet i Slottskyrkan.

Tar båt til Drottningsholm

INSPIRERT AV TANTEN: Ifølge kongehusekspert, Totland virker det som Prinsesse Madeleine har latt seg inspirere av sin tantes bryllup i 1974. Foto: NTB Scanpix


Fra Evert Taubes terasse på Riddarholmen vil brudeparet ta seg videre med båt, sammen med de inviterte gjestene, til Drottningholms slott, for middag.

- Jeg hadde lenge håpet at Madde i likhet med sin tante også ville ta båt til Drottningsholm med alle sine gjester. Og nå bekrefter slottet dette. Jeg gleder meg, sier kongeeksperten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder