SISTE TEPPEFALL: «The Producers» tas av Broadway i april, etter 2500 forestillinger. Her fra den nye oppsetningen i Las Vegas med David Hasselhoff i hovedrollen. Foto: AP

Endelig kroken på døra for «The Producers»

Har gått 2500 ganger!

(VG Nett) Mel Brooks' rekordoppsetning tas av Broadway i april.

Alexander Nyhagen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
producersonbroadway.com

22. april er den absolutt siste datoen Max Bialystock og Leo Bloom i «The Producers» går på scenen på Broadway i New York, melder Reuters.

Showet, som handler om to menn som prøver å skape en Broadway-flopp, har vært spilt hele 2500 siden den ble satt opp på Broadway i 2001.

Musikalen ble skapt med utgangspunkt i Brooks' film med samme navn, som kom ut i 1968. Den slo alle rekorder og sopte med seg 12 Tony-priser etter Broadway-åpningen i 2001. Da spilte Nathan Lane og Matthew Broderick hovedrollene.

- Pur glede

Musikalens suksess førte til oppsetninger verden over, blant annet i Toronto, Tokyo, London og Melbourne, og det ble også laget en ny Hollywoodfilm i 2005. Musikalen har spilt inn 1 milliard dollar verden over.

- Arbeidet med showet de siste seks årene har vært pur glede for meg, sier Brooks i en pressemelding.

«The Producers» ble satt opp i Las Vegas denne måneden, med tidligere «Baywatch»-stjerne David Hasselhoff i hovedrollen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder