KLIPPET HÅRET: Nicoline Berg Kaasin (28) har klippet håret kort og får kommentarer på at hun har blitt tøffere, nå er hun klar for å lage et skikkelig show på MGP-scenen. Foto: Kristiansen,Tore

MGP-Nicoline: Føler seg som en «underdog»: – Nå vil jeg vinne

Hun er blant årets deltakere i Melodi Grand Prix og er lei av å havne på andreplass. – Det hadde vært gøy å vinne for en gangs skyld, sier Nicoline Berg Kaasin.

Publisert:

Den 28 år gamle artisten fra Bærum ble for alvor kjent for det norske folk da hun kom til finalen i musikk-konkurransen «The Voice» på TV2 i 2015. Til finalen kom hun også under «Stjernekamp» i 2016, hvor hun til slutt måtte se seg slått av Knut Anders Sørum.

Nå skal Nicoline kjempe om å representere Norge i Eurovision Song Contest - Eurovision - i Portugal med låten «Light me Up».

– Jeg vil at publikum skal bli glade av å høre låten, og jeg håper det blir et skikkelig bra show, sier den MGP-klare artisten.

les også

Melodi Grand Prix’ comeback-kids: Gode venner kjemper om seier

– Føler meg som en «underdog»

Det er duket for et comeback-år i Melodi Grand Prix og flere tidligere vinnere er tilbake på MGP–scenen. Blant disse finner vi Alexander Rybak som kaster seg inn i sirkuset på nytt.

– Det er veldig mange som har mer kjente fjes enn meg, så jeg føler meg som en «underdog» og kommer litt i skyggen av dem, men det kan jo bare gi meg mer motivasjon til å overbevise.

Nicoline har i tidligere vært en publikumsfavoritt på TV-skjermen og har alltid overbevist seerne om å få bli til siste slutt. Nå håper hun at hun klarer å klatre helt til topps.

Fikk du med deg? Her er «Moren» Vidar Villa synger om i MGP-låten

– Jeg har endt opp med å være med på en del sånne konkurranser, jeg har vært i finalen i alle og fått tildelt andreplassen to ganger, så det hadde vært gøy å vinne for en gangs skyld.

les også

Europeisk opptur for Ida Marias MGP-låt

Samarbeid med hiphop-legende

Popartisten stiller imidlertid ikke på bar bakke. Låten «Light Me Up» har hun skrevet sammen med låtskriver, gitarist og produsent for OnklP og De Fjerne Slektningene», Johan Larsson og Emilie Adams, som er kjent som deltaker i både «Idol» og «The Stream».

– Jeg var i studio sammen med Johan. Han spilte noen gamle ideer for meg og en av disse var «Light Me Up» som han og Emilie hadde jobbet med. Sammen skrev vi den ferdig.

Nicoline og Johan startet et samarbeid i sommer, som de har planer om fortsette med også etter Melodi Grand Prix. Få uker etter at hun står på scenen i Spektrum, vil hun slippe ny musikk sammen med Larsson.

– Vi har planer om å skrive med OnklP også, så det er kjempestas. Jeg syns jo OnklP, Johan og gutta er veldig dyktige og kule, det er absolutt folk jeg kan tenke meg å jobbe sammen med og vi er jo allerede i gang.

SAMARBEID: Nicoline har siden i sommer samarbeidet med låtskriver, gitarist og produsent Johan Larsson. Foto: Kristiansen,Tore

På scenen som korist

Bærums-jenta er ikke helt fremmed for å stå på MGP-scenen. I 2013 var Nicoline en av tre korister som representerte Norge sammen med Margaret Berger i Malmö, tre år senere var hun også korist for Agnethe med låten «Icebreaker».

– I første omgang har jeg kun forventninger om å levere bra i Spektrum, men det hadde jo selvfølgelig vært gøy å vinne. Det er noe helt annet å vinne som artist, enn å være med som korist og du har nervene på et helt annet sted.

SANG MED: Nicoline Berg Kaasin til høyre for Margaret Berger etter semifinalen i Eurovision i Malmø i 2013. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Se intervju med Nicoline på VGTV fra da hun deltok i «Stjernekamp» under annonsen!

VGTV

De seneste årene har Nicoline sjonglert hverdagen mellom å være artist og økonomistudent i Oslo. Flere ganger har hun vurdert å legge musikken på hylla, men når oppturene inntreffer, får hun alltid en ny driv.

– Jeg tror ikke jeg hadde turt å satse på musikken, hvis jeg ikke visste at jeg hadde noe annet å falle tilbake på, men jeg er veldig opptatt av at musikken har størst prioritert, sier hun og legger til:

– Dette er siste gangen man ser meg i en TV-konkurranse, så jeg håper folket liker det og stemmer meg frem.

les også

Melodi Grand Prix-klare Tom Hugo: Fikk råd om å skjule legningen

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder