Harvey Weinstein tiltalt for voldtekt - risikerer 25 år i fengsel

En storjury i New York har nå tiltalt Hollywood-mogulen Harvey Weinstein for voldtekt. Det melder nyhetsbyrået AP.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Weinstein (66) ble sist fredag siktet for å ha voldtatt en kvinne i New York i 2013, og for seksuelle overgrep mot en annen kvinne i byen i 2004.

les også

Harvey Weinstein siktet for voldtekt og seksuelt misbruk - vil erklære seg «ikke skyldig»

Hollywood-mogulen fikk forkynt siktelsen etter å ha meldt seg for politiet samme morgen, og han ble løslatt mot én million dollar i kausjon da rettsmøtet var over.

Onsdag opplyser statsadvokat på Manhattan, Cyrus Vance, at Weinstein er tiltalt for flere tilfeller av voldtekt og seksuelle overgrep, melder Reuters. Tiltalene skal gjelde to av de over 100 kvinnene som har anklaget ham for seksuelle overgrep og/eller trakassering.

les også

Weinstein ber retten om å avvise søksmål mot ham

De to kvinnene er ikke identifisert, men det er sagt at forbrytelsene skal ha funnet sted i 2004 og 2013.

Tidligere onsdag avslo Weinstein å vitne for påtalejuryen etter at dommeren hadde avslått en forespørsel fra advokaten hans, Benjamin Brafman, om å utsette vitnemålet.

Brafman argumenterte for at Weinstein ikke hadde tilgang til informasjon om saken og ikke hadde fått tid til å forberede seg.

les også

Morgan Freeman: «Malplassert humor» bakgrunn for anklager

Ifølge statsadvokaten er Weinstein tiltalt for voldtekt «in the first and third degree» og for ett overlagt seksuelt overgrep. Om han blir funnet skyldig i den mest alvorlige tiltalen, kan han få mellom fem og 25 år i fengsel, skriver Reuters.

les også

Harvey Weinsteins ekskone: – Jeg gråter for barna mine

Høsten 2017 sto en lang rekke kvinner fram og anklaget Weinstein for seksuelle overgrep, trakassering og upassende oppførsel. Anklagene ble startskuddet for metoo-kampanjen som har bidratt til avsløring av trakassering og overgrep i en lang rekke land.

les også

Weinstein etterforskes på føderalt nivå

Weinstein har selv gjentatte ganger nektet for å ha hatt sex med noen uten deres samtykke.

Skuespiller Rose McGowan var en av de første som sto fram med anklager mot Weinstein i fjor høst. Hun hevder at Weinstein voldtok henne for 20 år siden.

VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder