MANNLIG VERSJON: Lady Gaga poserer som mann, med både kinnskjegg og sigarett på coveret på sin nye singel. Foto: Twitter

Lady Gaga har blitt mann på nytt singel-cover

(VG Nett) Hun er kjent for å sjokkere med dristige antrekk - denne gangen har Lady Gaga skiftet kjønn på coveret på singelen «You and I».

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL


Stefani Germanotta (25), best kjent som artisten Lady Gaga, er ikke redd for å vise seg i oppsiktsvekkende kostymer og antrekk. Denne gangen er skyhøye hæler og kraftig sminke byttet ut med rufsete sveis, kinnskjegg og sigarett, når artisten poserer som sitt mannlige alter ego Jo Caledrone på singelcoveret, skriver Daily Mail.

KONTROVERSIELL: Under MTV Video Music Awards i 2010 stilte artisten i det som skulle bli årets kanskje mest omtalte antrekk - en kjole laget av rått kjøtt. Foto: AFP

Lady Gaga har selv lagt ut bildene av seg selv som mann på twitter, med meldingen «Du vil aldri finne det du leter etter i kjærlighet, hvis du ikke elsker deg selv».

LES OGSÅ: Saksøker Lady Gaga for plagiat

Men dette er ikke første gang alter egoet Jo Caledrone ser dagens lys. I juni i fjor poserte hun som samme mann på en fotoshoot i regi av hennes egen stylist, Nicola Formichetti. Den gang ble bildene publisert i en moteserie for menn i japanske Vouge.

Det er imidlertid langt fra uvanlig at Lady Gaga sjokkerer med sitt utseende. Artisten blir sjeldent sett med normale antrekk, og lakk, lær, glitter og glam er bare noen av stikkordene som kan beskrive hennes garderobe.

LES OGSÅ: Lady Gaga mener verden bør lære av Amys død

BLODIG: Året før kjøttkjole-opptredenen hadde Lady Gaga smurt seg inn i blod på scenen på MTV Video Music Awards. Foto: AP

Den kontroversielle sangeren har også stilt på scenen innsmurt i falskt blod, og ikke minst tok hun pusten fra de fleste da hun ankom MTV Video Music Awards i en kjole laget av rått kjøtt. Kjolen vakte oppsikt verden over, og havnet senere i Rock And Roll Hall of Fame.

KONGELIG HILSEN: Heller ikke da hun møtte dronning Elisabeth sparte Lady Gaga på kruttet, og hadde på seg en knall rød kjole med matchende sminke. Foto: AFP

Tidligere denne uken ble Gaga anklaget for plagiat for singelen «Judas». Singelen «You and I» er fra samme album, hennes andre studio-album «Born This Way», og kommer ut i august.

LES FLERE NYHETER PÅ VG RAMPELYS HER

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder