PÅ SETTET: Bildet i kaffebaren er fra «Crimson Lights Coffee Shop» kjent fra serien «The Young and the Restless». Foto: Privat

Nordmann kapret gjesterolle i verdens største såpeopera

(VG Nett) Norske Bjørn Alex Olsen er lovet en rolle i den amerikanske såpeserie «The Young and the Restless». Likevel har han ingen superstjernedrøm.

Artikkelen er over syv år gammel

Olsen har holdt på med teater siden seksårsalderen. Nå har 23-åringen byttet ut Norge med TV- og filmbransjens egen lekegrind - Hollywood.

Den ungen mannen har fått en rolle i såpeoperaen «The Young and the Restless», kanskje bedre kjent som «Y&R». Det var Ranablad som først meldte nyheten.

Såpeserien har gått på TV siden 1973, og regnes i dag som en av de mest populære seriene, skal vi tro seertallene.

Fikk kontakt med stjerneskuespiller

- Etter at jeg hadde jobbet meg opp greit med penger i Norge valgte jeg å forlate Norge til fordel for USA, sier Bjørn Alex Olsen til VG.

EKSTRA BESTEMOR: Bjørn Alex Olsen har fått et godt forhold til skuespiller Terry Moore. Foto: Getty

I filmbyen tok Olsen forskjellige skuespillertimer, og ble kjent med assistenten til skuespiller Terry Moore (83). Det ble en døråpner. Plutselig fikk Olsen roller i flere kortfilmer. Han fikk også prøvd seg som fortellerstemme.

- Terry ble som en ekstra bestemor for meg, sier han.

Liker Hollywood-kjøret

Etter flere mindre oppdrag valgte Olsen å dra hjem i 2010. Oppholdet ble kort. Han dro tilbake til filmbyen. Denne gang fikk han møte castingfolkene i «The Young and the Restless» og ble gitt en audition.

- Ifølge dem gjorde jeg det kjempebra. De lovet meg en gjesterolle i serien. For meg er det en stor mulighet selv om det bare blir en liten «skitrolle». Jeg håper selvfølgelig at det kan bli en større og mer varig gjesterolle. Uansett ser jeg på dette som en god skole. Det er større produksjonstempo i såpeserier. Det lærer man mye av, sier den unge mannen som har bodd størsteparten av sitt liv i Trondheim.

Han legger ikke skjul på at han trives veldig godt i Los Angeles.

- Jeg liker Hollywood-kjøret. Jeg har ingen superstjernedrøm. For meg er det viktigste å kunne leve av å gjøre TV- og filmroller, sier han.

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. «I gode og onde dager»-skuespilleren Roscoe Born er død

  2. «Glamour»-stjerne påkjørt - brakk begge bena

  3. Såpestjerne brast i gråt på EMMY-galla

  4. Én av disse slutter i «Criminal Minds»

  5. Pluss content

    Slik kommer Tom Erik tett på såpestjernene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder