Hevder seg snytt av Facebook-gründer:
Milliardær-tvillinger er aktive på Facebook

(VG Nett) De føler seg snytt for et av internetts største suksesseventyr. Men tvillingbrødrene Winklevoss innrømmer at de begge er aktive på Facebook.

  • Kari Tone Flågen

Facebok-grunnleggeren Mark Zuckerberg har tjent seg styrtrik på det stadig voksende nettasamfunnet, og skal nå være USAs 35. rikeste mann med sin formue på rundt 40 milliarder norske kroner.

Men i skyggen av suksessen lurer tvillingbrødrene Cameron og Tyler Winklevoss, som hevder at Zuckerberg stjal ideen fra dem da studerte sammen på eliteuniversitetet Harvard.

I kveld var tvillingene gjester hos Larry King-erstatteren Piers Morgan på CNN. Der innrømmet de at de selv er aktive på nettsamfunnet som de hevder ble stjålet fra dem.

VGTV: Se deler av intervjuet her!

- Det hadde vært mer ironisk om vi ikke var der. Rent teknisk er det vårt produkt vi benytter oss av, hevder tvillingene.

- Men hva er det dere forventer? Er det meningen at vi skal synes synd på dere?, spør Morgan kritisk.

- Vi vil ikke ha sympati. Vi vil ha rettferdighet, slår de styrtrike tvillingene fast.

Vil ha mer penger

Facebook-eventyret startet i 2004 da tvillingene jobbet med ideen til en nettjeneste for studenter som de ville kalle HarvardConnection.
Da universitetets intranett krasjet, ba tvillingene Zuckerberg om å lage denne nettjenesten - som skulle ha funksjoner som ifølge tvillingene ligner svært mye på Facebook.

I ettertid har Winklevoss-brødrene hevdet at Zuckerberg takket ja til dette kun for å trenere utviklingen av HarvardConnection slik at han kunne stable Facebook på bena.

I januar i år forsøkte tvillingene å få saken gjenåpnet, etter at de i 2008 inngikk et forlik med Zuckerberg.
Forliket sikret tvillingene da en pen sum på 65 millioner dollar.

Les mer om Facebook her

- Historien er ikke ferdig fortalt

Filmen om hvordan Facebook ble til, «The Social Network», har fått publikummere og kritikere verden over til å applaudere høylydt.

Tvillingene innrømmer overfor talkshow-vert Morgan at det var vanskelig å se filmen om hvordan Facebook ble til.

- Samtidig var det en lettelse å få historien vår fortalt, sier Winklevoss-tvillingene.

- Det er en historie om at dere ender opp med en ganske stor bøtte med penger, men ikke så stor en bøtte som dere ønsket. Det er på en måte en film om deres forretningsmessige død, kvitterer Morgan, og legger til:

- Dere er jo med på å faktisk gjøre ham rikere, ved å være på Facebook?

- Det var en lettelse for oss da historien vår var ute. Men historien er ikke ferdig fortalt. Det er det vi håper, avslutter tvillingene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder