Prins Joachim gifter seg igjen

(VG Nett) Prins Joachim og Marie Cavallier offentliggjorde onsdag at de gifter seg.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

GIFTER SEG: Prins Joachim gifter seg med Marie Cavallier (bildet), her fotografert utenfor sitt hjem i Geneve i fjor. Foto: Scanpix.

31-årige Marie Cavallier og 38-årige prins Joachim har forlovet seg, og skal gifte seg i løpet av 2008, skriver Ekstrabladet.

I en pressemelding skriver det danske kongehuset:

- Etter innstilling fra statsministeren meddelte Hennes Majestet at hans Kongelige Høyhet Prins Joachim inngår ekteskap med Marie Cavallier. Etter ekteskapets inngåelse vil Cavallier bli titulert Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Marie.

Skilte seg

Allerede for halvannet år siden gikk de først eryktene om Joachims kjærlighet til Cavallier, men ifølge Ekstrabladet tok forholdet slutt i juli i fjor. De fant imidlertid tilbake til hverandre, og nå blir det altså bryllup.

- Jeg har jo visst det lenge, men det er selvfølgelig en gledelig nyhet. Mer kan jeg ikke si, sier resepsjonisten på feriehotellet Chateau de la Vernede til Ekstrabladet. Hotellet styres av Marie Cavalliers mor Francoise Grassiot.

Marie Cavallier er fransk statsborger og tilhører den romersk-katolske kirke. I likhet med eks-prinsesse Alexandra og kronprinsesse Mary må også Marie konvertere til den evangelisk-luthersk kirke i forbindelse med ekteskapet. I den forbindelse vil hun også søke om dansk statsborgerskap.

Les også: Søker om skilsmisse

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder