Michael Jackson ankom retten også tirsdag sammen med sin mor og far. Her deler far og sønn noen tanker før de gikk inn i rettslokalet. Foto: AP

- Ville ikke skolekameratene skulle vite om Jackson-forhold

(VG Nett) I retten tirsdag hevdet 15-åringen at alle ertet ham på skolen og det var derfor han ikke sa sannheten til læreren om hva Jackson hadde gjort med ham.

  • Randi Misfjord

Artikkelen er over 15 år gammel

Mandag krysseksaminerte Jackson-forsvarer Thomas Mesereau guttens vitneprov i fillebiter og fikk 15 åringen blant annet til å innrømme at han hadde sagt til en tidligere lærer at Jackson ikke hadde rørt ham.

Mesereau fikk også gutten til å innrømme at han var en bråkmaker som ofte kranglet med lærerne på skolen og at gutten mange ganger før det påståtte misbruket følte seg sviktet av Michael Jackson.

15 åringen sier i retten tirsdag at han ikke ville at skolekameratene skulle vite hva som virkelig hadde skjedd. Foto: AP

Den 15 årige gutten sa i vitneboksen tirsdag at han hadde sagt til læreren at Michael Jackson ikke hadde rørt ham fordi skolekameratene ertet og han ville de skulle holde opp.

Det var på spørsmål fra sin advokat, Tom Sneddon, han fortalte dette. Gutten forklarte videre i retten tirsdag at etter sitt siste besøk på Neverland i mars 2003 gjorde skolekameratene narr av ham og sa at Jackson hadde voldtatt ham.

15 åringen forklarte retten at han havnet i flere slagsmål på grunn av dette og i den forbindelse snakket læreren Alpert med ham. Det var da læreren skal ha spurt om Jackson hadde misbrukt ham seksuelt.

- Jeg sa til ham at det ikke hadde skjedd. Alle barna på skolen gjorde allerede narr av meg og jeg ville ikke at noen skulle tro at det virkelig hadde skjedd, sa gutten ifølge AP.

Før 15 åringen forlot vitneboksen spurte hans forsvarer, Sneddon, om hva han tenker om Jackson nå.

- Jeg liker ham ikke noe særlig lenger. Jeg syns ikke han fortjener den respekten jeg ga ham som den kuleste fyren i verden, sa tenåringen.

Mer om

  1. Michael Jackson

Flere artikler

  1. Jackson: - Jeg har det ganske bra

  2. Michael Jackson-rettssaken: Juridiske eksperter slakter aktoratet

  3. Råkjør mot 15-årig hovedvitne

  4. Trodde hun skulle kidnappes i en luftballong...

  5. Varsler sjokkavsløringer i Jackson-rettssaken

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder