Kranglet i retten

15-åringens mor hisset seg opp i kryssforhør

NEW YORK (VG) Etter bare få minutter i vitneboksen i går sprakk det helt for moren til 15-åringen som hevder han er sex-misbrukt av Michael Jackson.

 • Roy Freddy Andersen

Artikkelen er over 15 år gammel

MÅTTE VITNE: 15-åringens mor - Janet Jackson (!) - som her er fotografert på vei inn i rettssalen 13. april, skjelte ut Michael Jacksons forsvarer Thomas Mesereau fra vitneboksen i går. Foto: EPA

Janet Jackson som kvinnen heter, begynte å skjelle ut Jacko-forsvarer Thomas Mesereau overfor juryen. Dermed endte det akkurat slik mange fryktet. Hun er blitt karakterisert som en tikkende bombe.

- Han tar feil! ropte kvinnen til jurymedlemmene.

Gang på gang måtte Mesereau be kvinnen svare på spørsmålene hans, men likevel endte hun opp i lange, intetsigende svar, melder AP.

Dommer Rodney Melville måtte flere ganger bryte inn og stoppe krangelen mellom henne og Mesereau. Til slutt gikk han lei og irettesatte begge.

- Fanget

Kvinnen er et helt sentralt vitne i rettssaken mot Michael Jackson, som står tiltalt for å ha sex-misbrukt hennes 15 år gamle sønn på Neverland i 2003. Hun hevder at Michael Jackson holdt henne og barna hennes fanget på ranchen, på tross av at hun skal ha vært på flere shoppingturer med popkongens kredittkort.

Mesereau har gjennom hele rettssaken forsøkt å gjøre henne til hovedperson, ikke Jackson, og vist til at hun er en simpel svindler og bedrager, som er villig til å gjøre alt for å lure til seg penger.

Lykkes han med sin strategi, og får han juryen til å tro kvinnen er en bløffmaker, kan klienten gå fri.

I går gikk kvinnen rett i Mesereaus felle.

Først, da Mesereau spilte av et lydbånd der hun er i samtaler med en av Jacksons medhjelpere.

- Den er manipulert, mente hun.

Deretter da Mesereau spilte av en videokassett som viser kvinnen i en annen samtale med Neverland-ansatte. Videoen likte hun dårlig:

- Jeg er en dårlig skuespiller, sa hun.

Da klarte ikke Mesereau å dy seg:

- Jeg synes du er god, sa advokaten sarkastisk.

Da aktoratet tidligere i uken hadde kvinnen i vitneboksen, nektet hun å svare på spørsmål om trygdemisbruk og om sex-søkmålet mot kjøpesenterkjeden JC Penny fra 1999.

Men hun hevdet at hun ikke hadde noen planer om å saksøke Jackson, selv om en dom i straffesaken nærmest automatisk vil gi henne seier i et sivilt søksmål senere. Mesereau mener dette er nok et eksempel på løgn fra kvinnen.

Under grillfesten i går spurte Mesereau kvinnen omgående om hun under skilsmisseoppgjøret hadde beskyldt eks-mannen for å ha misbrukt deres felles datter. Først nektet hun å svare. Til slutt måtte hun innrømme at hun hadde anmeldt eks-mannen for sex-misbruk.

Ekpertkommentator Mickey Sherman i CBS mener vitneprovet til kvinnen er så rørete og flakkende at han mistenker at alt ikke står helt bra til. Samtlige eksperter mener hun er en katastrofe for aktoratet.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Nektet å svare på spørsmål om svindel

 2. Jackson-anklagerens mor gråt i retten

 3. Juyen fikk se dramatisk videobevis: Anklageren og familien forgudet Michael Jackson

 4. - Michael Jackson lurte verden

 5. - Jeg så ham misbruke Macaulay Culkin

Fra andre aviser

 1. 15-åringen: Ingenting skjedde

  Aftenposten
 2. Michael Jacksons advokater har avsluttet forsvaret

  Aftenposten
 3. - Slikket sønnen min

  Aftenposten
 4. Nøkkelvitne: - Jeg løy

  Aftenposten
 5. Jacksons offer utsettes for krysseksaminering

  Fædrelandsvennen
 6. Jacksons offer utsettes for krysseksaminering

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no