BURSDAGSFEIRING: Kronprins Haakon sammen med kronprinsesse Mette Marit og de to barna prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus.
BURSDAGSFEIRING: Kronprins Haakon sammen med kronprinsesse Mette Marit og de to barna prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Feiret 45-årsdagen med familien

RAMPELYS

Kronprins Haakon fyller 45 år fredag – og dagen ble feiret i selskap med de aller nærmeste på kongefamiliens landsted Mågerø på Tjøme sør for Tønsberg.

Publisert: Oppdatert: 21.07.18 14:59

Der var kongen og dronningen, kronprinsparet og deres barn, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus sammen storesøster prinsesse Märtha Louise og hennes datter, Maud Angelica.
– Kronprinsen feirer dagen privat sammen med kongeparet og sin nærmeste familie, og det er ikke lagt opp til noen offisiell markering av dagen, opplyser kommunikasjonssjef Guri Varpe ved Slottet til NTB.

Kronprinsesse Mette Marit benyttet også anledningen til å gratulere ektemannen på Instagram med disse ordene: «Hurra for verdens fineste Haakon» med flagg og hjerte.

Og prinsesse Märtha Louise hev seg også på i kommentarfeltet: «Gratulerer med dagen, brodern».

Selv om dagen feires i det stille, tok det ikke lang tid før mange av kronprinsessens over 160.000 følgere både «liket» instagramposten – og benyttet anledningen til å gratulere Norges tronarving i kommentarfeltet.

Men om kronprinsens 45-årsdag ble feiret i det stille, ble til gjengjeld 40-årsdagen i 2013 markert på en måte som er en tronarving verdig. Da ankom Kronprins Haakon sin egen bursdag i fallskjerm til stormende jubel fra de mange gjestene som var invitert til kongelig musikkfestival på Skaugum.

Kronprinsens neste offisielle oppdrag er forøvrig i begynnelsen av august. 10. august mottar kong Harald og kronprinsen statsminister Erna Solberg til audiens på Slottet og påfølgende statsråd.

Her kan du lese mer om