100 punkter skal bevise Michael Jacksons uskyld

NEW YORK (VG) Forsvarerne til Michael Jackson kjemper for å få legge fram en liste med 100 punkter de mener kan bevise at Jacko er uskyldig.

  • Roy Freddy Andersen

Artikkelen er over 16 år gammel

Dessuten skal stjernejuristene ha fått tak psykiatriske vurderinger, samt skolerapporter om gutten som beskylder Jackson for sexmisbruk. Forsvarerne er ikke i tvil: De mener alt peker i retning av at moren og sønnen lyver, og at det er Michael Jackson som er offeret i saken.

Vurderer bevisene

- Det er bokstavelig talt en stor mengde materiale som viser hans uskyld, sier Benjamin Brafman. Mange av dokumentene har sin opprinnelse i et søksmål mot kjøpesenterkjeden JC Penny fra 1998. Da ble moren og sønnene tatt for butikktyveri, men kvinnen hevdet at hun ble seksuelt trakassert og slått av vaktene på shoppingsenteret, skriver AP.

Advokatene til Jackson mener papirene kan bevise at hun overdrev eller løy om angrepet, og at hun bare var ute etter penger. Det samme året skal kvinnen ha vært inne til psykiatrisk behandling. Det er ingen hemmelighet at Jackos forsvarere vil gjøre alt de kan for å svekke kvinnens troverdighet før og under rettssaken mot artisten.

Men om de 100 punktene blir lagt fram nå eller senere, er ikke klart. Den siste uken har en såkalt grand jury vært samlet for å høre og ta stilling til om myndighetens bevis mot Jackson er sterke til å gå videre til full rettssak.

Hemmelig høring

En slik grand jury-høring er hemmelig for å beskytte vitnene, og de siste dagene har en strøm av vitner i straffesaken mot popstjernen blitt kjørt i umerkede biler til bevishøringen mot Jacko.

Også den 14 år gamle gutten som er det angivelige offeret i saken, skal etter planen vitne, men det er tvilsomt at Michael Jackson vil møte.

Forsvarerne får ikke ta ordet i en grand jury-høring, og det er opp til statsadvokat Tom Sneddon, som har tiltalt Jacko, å legge fram begge sidene av saken og funn som kan tyde på at 45-åringen er uskyldig.

Mer om

  1. Michael Jackson

Flere artikler

  1. Stoppet vitnemålet mot «Jacko»

  2. Sex- tiltaler Michael Jackson

  3. - Planla kidnapping

  4. «Nye» Jacko lagde mindre show

  5. Tror sønnen løy

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder