TIDLIGERE KOLLEGER: Den amerikanske skuespillerinnen Robin Wright blir å se i den sjette og siste sesongen av «House of Cards» uten sin kjente motpart Kevin Spacey. Foto: David Giesbrecht, Netflix

Robin Wright om anklagene mot Kevin Spacey: – Sjokkert og trist

«House of Cards»-stjernen Robin Wright åpner for første gang om opp hvordan det var å jobbe med tidligere motpart Kevin Spacey, som etterforskes for i alt seks overgrep.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den 52 år gamle amerikanske skuespillerinnen forteller i et intervju med det amerikanske talkshowet Today at hun både ble overrasket og trist da anklagene mot hennes «House of Cards»-kollega kom i fjor høst.

LES OGSÅ: Spacey etterforskes for ytterligere tre overgrep

PROFESJONELT FORHOLD: Robin Wright forteller at hun hadde et profesjonelt forhold til Kevin Spacey, og at de aldri sosialiserte utenfor jobb. Foto: VALERY HACHE / AFP

Var ikke nære venner

Anklagene mot Spacey gjorde at han mistet rollen sin som den amerikanske presidenten Frank Underwood i Netflix-serien. Filmen «Gore Vidal», der Spacey spilte hovedrollen, ble også stoppet.

LES OGSÅ: Åtte «House of Cards»-ansatte med beskyldninger mot Spacey

En ny film med Spacey i en av rollene, «Billionaire Boys Club», skal likevel være på trappene i USA 17. juli.

FLERE ANKLAGER: Kevin Spacey (58) etterforskes for i alt seks overgrep i England. Foto: Mario Anzuoni / X90045

58-åringen etterforskes for i alt seks overgrep i England. Skuespilleren jobbet ved London-teateret Old Vic fra 2003 til 2013. Anklagene skal stamme fra så langt tilbake i tid som til 1996.

LES OGSÅ: Ari Behn: – Kevin Spacey tok meg på ballene

Det var skuespiller Anthony Rapp, blant annet kjent fra Star Trek, som var den første som beskyldte Spacey for trakassering. Rapp hevdet at Spacey hadde gjort seksuelle tilnærmelser overfor ham i 1986, da Rapp var 14 år gammel.

FEM SESONGER: Kevin Spacey spilte den amerikanske presidenten i Netflix-serien «House of Cards» i fem sesonger. Foto: David Giesbrecht / TT / NTB scanpix

– Kjente ikke mannen

Robin Wright spiller presidentfrue Claire Underwood i «House of Cards». Til tross for at hun jobbet tett med Spacey over flere år, hadde ikke de to TV-stjernene noe nært vennskap, ifølge Wright.

FIKK DU MED DEG DENNE? Netflix tester dyrere abonnement

– Vi var kolleger. Vi sosialiserte aldri utenfor jobb, sier Wright.

Skuespilleren forteller at hun ikke har vært i kontakt med Spacey etter overgrepsskandalen i fjor høst.

– Jeg vet ikke engang hvordan jeg skal komme i kontakt med ham.

Wright ønsker ikke å kommentere hvorvidt Netflix tok et riktig valg ved å sparke Spacey fra TV-serien.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si til det, sier Wright.

– Men jeg tror at sjokket var såpass intenst over hele landet på det tidspunktet (...) at jeg tror alle følte at det var respektfullt å gå av, sier Wright og viser til metoo-kampanjen som vokste seg større og større med anklager mot Harvey Weinstein og senere Kevin Spacey.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder