SKILLES: Neil Young og kona Pegi, her i forbindelse med Grammy-utdelingen i januar i år. Foto:Dt2,wenn.com

Neil Young skilles etter 36 år

Den kanadiske rockelegenden Neil Young skal skilles fra ektefellen og kollegaen Pegi.

Publisert:

Neil Young har formelt startet skilsmisseprosessen ved å søke om å få ekteskapet oppløst, skriver amerikanske Rolling Stone. En høring er berammet til 12. desember.

Ekteparet har også samarbeidet musikalsk, Pegi har vært korist for Young de siste 20 årene.

Sammen har de sønnen Ben og datteren Amber. Ben lider av cerebral parese, og hans sykdom har ført til et stort engasjement fra foreldrene for å bedre undervisningstilbudet for CP-rammede. Hvert år har paret holdt en veldedighetskonsert for å samle inn penger til Bridge School, skolen de grunnla sammen i 1986.

Det var under den årlige veldedighetskonserten i oktober 2013 de sist opptrådte sammen.

Pegi skal være inspirasjonen for flere av Youngs kjærlighetssanger. Deriblant «Such a Woman», «Unknown Legend» og «Once an Angel».

Paret møttes for første gang da Pegi jobbet som en servitrise på en kafé i nærheten av Neils gård i California. Det er dette møtet som er beskrevet i tekstene i låten «Unknown Legend», som kom ut i 1992 på albumet «Harvest Moon».

LEGENDE: Neil Young & Crazy Horse på Koengen i august. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Foto:Tor Erik H. Mathiesen,VG

Pegi har gitt ut tre soloalbum siden 2007. I tillegg til å ha turnert på egen hånd har hun flere ganger hatt med seg Neil som gitarist.

Young har ikke uttalt seg i forbindelse med saken.

I forbindelse med europaturneen gjestet rockelegenden Norge så sent som i august, sammen med sitt mangeårige backingband Crazy Horse. Konserten på Koengen i Bergen fikk terningkast fem av VGs anmelder.

Pegi har nylig avsluttet en klubb-turné i USA. Paret skulle etter planen opptre sammen på Farm Aid i North Carolina 13. september, men Pegis navn er nylig strøket fra artistlisten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder