MISTET LIVET: Den amerikanske skuespilleren Paul Walker (40) døde i en bilulykke nord for Los Angeles natt til søndag, norsk tid. Foto: AP

MISTET LIVET: Den amerikanske skuespilleren Paul Walker (40) døde i en bilulykke nord for Los Angeles natt til søndag, norsk tid. Foto: AP

Filmstjernen Paul Walker er død

Politiet i Los Angeles: - Høy fart en medvirkende faktor

Den 40 år gamle «Fast and the furious»-stjernen mistet livet i en tragisk bilulykke natt til søndag.

  • André Haugen
  • Kari Tone Flågen
  • Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den amerikanske skuespilleren er verdenskjent for sin medvirkning i actionfilmer hvor dramatiske bilscener er en stor del av handlingen. I natt norsk tid døde han i en dramatisk bilulykke. Det melder kjendisnettstedet TMZ.

Ingen andre kjøretøy skal ha vært involvert da ulykken fant sted i Santa Clarita, nord for Los Angeles lørdag natt norsk tid.

Se det siste bildet av Paul Walker her!

Ifølge en ny pressemelding fra det lokale politiet, så skal høy fart ha vært en medvirkende faktor for kollisjonen. Bilen Walker satt i var en rød Porsche Carrera GT 2005-modell.

Walker var passasjer i vennens Porsche da sjåføren mistet kontrollen over bilen og kolliderte med et tre. Bilen skal deretter ha tatt fyr.

ABC Los Angeles skriver at det var Roger Rodas (38), sjef for bilutstyrbutikken Always Evolving, som kjørte bilen.

På skuespillerens offisielle Facebook-side bekreftes det at det er skuespilleren og en venn av ham som har mistet livet:

«Det er med tungt hjerte at vi må bekrefte at Paul Walker gikk bort i dag i en tragisk bilulykke mens han deltok på et veldedighetsarrangement for organisasjonen Reach Out World Wide», heter det på Facebook-siden.

DRAMATISK: Paul Walker er mest kjent for sine roller i bilfilmene «Fast and the furious». Lørdag natt norsk tid omkom han i en dramatisk bilulykke. Foto: AP

Bekreftet omkommet på stedet

Det lokale politiet har foreløpig ikke bekreftet at Walker er drept i bilulykken, men bekrefter at en bil kjørte av veien ved 15.30-tiden lørdag lokal tid.

Paul Walker har spilt i en rekke populære filmer, men er for de fleste mest kjent for sine roller i bilfilmene «Fast and Furious».

BILDESPESIAL: Se bildene fra Walkers karriere

Walker ble født i California og er den eldste av fem barn. Han debuterte på skjermen i en reklame for Pampers, og medvirket i en rekke gjesteroller før han slo gjennom for fullt.

Ny bilfilm under innspilling

Skuespilleren har den siste tiden jobbet med innspillingen av «Fast & Furious 7», regissert av James Wan.

Det er usikkert hvor langt filmen var kommet i innspillingen, eller om Walkers bortgang får konsekvenser for utgivelsen.

Filmen «Hours», som Walker har en rolle i, har premiere i desember.

Hollywood i sorg

Meldingen om Walkers død spredte seg hurtig i sosiale medier etter at TMZ meldte om den dramatiske bilulykken. En rekke amerikanske stjerner har natt til søndag norsk tid uttrykt sin sorg.

- Forferdelige nyheter. Mine bønner går til hans familie, skriver sangstjernen LeAnn Rimes på twitter.

- RIP Paul Walker. Livet ditt endte for brått. Du vil alltid bli husket, skriver skuespillerinnen Mena Suvari.

En av hovedrolleinnehaverne i «Fast & Furious»-filmene, Dwayne Johnson, bedre kjent som «The Rock», skrev følgende på Twitter:

- All min styrke, kjærlighet og tro til familien Walker i løpet av denne hjerteskjærende tid. Vi finner vår styrke .. i hans minne. Elsker deg bror.

Skjermdump fra Facebook.

All my strength, love & faith to the Walker family during this heartbreaking time. We find our strength.. in his light. Love you brother.
— Dwayne Johnson (@TheRock) December 1, 2013

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder