OFFER: Skuespiller Winona Ryder under «Vogue & The Cinema Society» i New York City i april i år. Foto:Jamie Mccarthy,Afp

iCloud-hacker lekker flere nakenbilder

Stjerner som Winona Ryder, AnnaLynne McCord, Nina Dobrev og Erin Heatherton er ofre for ny nakenbildelekkasje. Nå vil kjendis-advokat saksøke Google.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Siden september har nakenbilder av profilerte kjendisdamer gått som en farsott verden rundt. I løpet den av siste måneden har 101 profilerte kvinner fått lettkledde bilder av seg lekket ut på nett. Flere av dem har også fått nakenbider av seg lekket. Og en av de hardest rammete var skuespiller Jennifer Lawrence.

Nå står nye ofre for tur. Denne gangen er bildene blitt hacket fra nettskyen iCloud, og de siste ofrene for nakenbilde-skandalen er skuespiller Winona Ryder, «Beverly Hills»-stjerne AnnaLynne McCorde og Victoria Secret Modell Erin Heatherton, skriver Daily Mail.

Jobber på spreng

I september i år sendte Apple ut en uttalelse etter at 100 kjendiser skal ha fått iCloud-kontoene sine hacket for nakenbilder, skriver Business Insider.

Etter nok en iCloud-lekkasje forsøker Apple sitt tech-firma desperat og stramme inn sikkerheten rundt netteskyen - som tillater brukere adgang til enhver Apple-enhet et ubegrenset antall ganger.

Advokatselskapet Lavely & Singer, med kjendisadvokat Marty Singer i spissen, representerer en rekke av de kvinnelige stjernene som den siste tiden har opplevd å ha fått private nakenbilder lekket på nett.

Saksøkes for millioner

De holder Google ansvarlig for ikke å ha gjort nok for å stanse tilgangen på bildene. I et brev til Google, gjengitt i New York Post, skriver Singer at han mener nettgiganten har «tilrettelagt» for publisering av nakenbildene, og at Google derfor må kunne stilles strafferettslig ansvarlig og betale oppreisning, skriver The Telegraph. Nå kan Google bli saksøkt for over 600 millioner kroner

Sist lekkasje, hvor kjendiser som Kim Kardashian, Vanessa Hudgens og Avril Lavigne var invovert, skal ha skjedd på nettforumet 4chan. Bildene ble fjernet raskt etter 4chan laget nye regler for ikke å ha bilder på siden som bryter med opphavsretten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder