UTSATT: En som påstår å ha hacket telefonen til Jennifer Lawrence hevder å stå på spredningen av nakbilder av henne og andre kjendiskvinner.

UTSATT: En som påstår å ha hacket telefonen til Jennifer Lawrence hevder å stå på spredningen av nakbilder av henne og andre kjendiskvinner. Foto:Alastair Grant,Ap

Nakenbilder av Jennifer Lawrence spredt etter telefonhacking

Rihanna, Kate Upton og Scarlett Johansson er også på listen

Bilder av en lettkledd og naken Jennifer Lawrence (24) er spredt på Internett.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge Huffington Post er det en bruker på nettstedet 4chan som hevder han eller hun har hacket telefoner til flere berømte kjendiser.

En talsperson for Lawrence bekrefter at bildene er ekte.

– Dette er et brudd på privatlivets fred, skriver talspersonen i en uttalelse som er gjengitt i Huffington Post og Buzzfeed.

Flere av bildene tar til å ha blitt tatt i prøverom, mens andre er selvportretter. I flere av dem er Lawrence avbildet uten klær.

– Myndigheter er blitt kontaktet og det vil bli tatt rettslige skritt mot de som poster disse stjålne bildene av Jennifer Lawrence, fortsetter talspersonen.

I tillegg til at bilder er lekket av «Hunger Games»-stjernen, hevder en person at han eller hun angivelig har en video av stjernen hvor hun angivelig utfører en seksuell handling. Vedkommende skriver på Internett at de aksepterer Paypal-donasjoner for videoen.

«Jeg vet at ingen vil tro på meg, men jeg har en kort Lawrence video. Er altfor kort, litt over to minutter og du får bare sett brystene hennes. Uansett, dersom noen vil ha den si i fra så kan jeg laste den opp anonymt (jeg vil ikke ha FBI på meg, og du vil ikke vite hvordan jeg fikk tak i videoen)», skriver personen, ifølge Mirror.

BENEKTER BILDENE: Bilder av Ariana Grande skal også være lekket, men en av hennes talspersoner sier at bildene er falske. Foto:Doug Peters,Pa Photos

Ifølge Buzzfeed har den angivelige hackeren gått aktivt ut og bedt folk betale for å få flere bilder. Det er også postet en lang liste med kjendisnavn som også skal være hacket. Det skal dreie seg om blant annet Rihanna, modellen Kate Upton og skuespiller Kirsten Dunst.

Popstjernen Ariana Grande er også å finne på listen, men en av hennes representanter benekter at bildene er ekte.

- Bildene er helt klart falske, skrev han i en epost til Buzzfeed.

Skuespilleren Victoria Justice nekter også for at bildene er ekte. Hon tok til Twitter for å fortelle sannheten.

Den sosiale medier-giganten Twitter stenger alle kontoer som deler de lekkede bildene av Lawrence, skriver flere medier.

Når Twitter ble kontaktet ønsket de ikke å gi en kommentar, men henviste til reglene som gjelder alle brukere.

Politiet i Los Angeles sier til avisen at de per nå ikke har noe opplysninger om den påståtte hackingen.

Andre store navn på listen er modellene Candice Swanepoel og Cara Delevigne, oig skuespillere som Hayden Pannettiere, Kayley Cuoco og Kate Bosworth.

Scarlett Johansson er også å finne på listen, og det er ikke første gangen hun er blitt utsatt for et slikt angrep. For tre år siden ble 35 år gamle Christopher Chaney fra Florida dømt til ti års fengsel etter å ha hacket og lekket lignende bilder av skuespilleren, og flere andre kjente navn.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder